Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΒΕΑ: Ζητά μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15%

 Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία ζητά τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15%, απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.


 Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, μία τέτοια ενέργεια «θα ενθάρρυνε την επιχειρηματικότητα, θα προσέλκυε επενδύσεις και θα έβαζε φραγμό στο φαινόμενο της μετανάστευσης των ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες με ιδιαίτερα χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές».


Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει διάθεση επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου


Οι συζητήσεις των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα θα καταγράψουν τι έγινε και τι δεν υλοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, ανέφερε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης του ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ.Λαγκάρντ επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει και στο πρόσφατο Eurogroup, ότι δηλαδή η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για διερευνητικές επαφές. "Θα δούμε τι έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες και πως μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές", τόνισε.