Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Συγγενής του Αναστασιάδη μετέφερε 21 εκ. ευρώ τρεις ημέρες πριν το «κούρεμα»


Μόλις τρεις ημέρες πριν από τη δραματική για την Κύπρο απόφαση του Eurogroup στο οποίο αποφασίστηκε το «κούρεμα» των καταθέσεων, εταιρεία που ανήκει στον πατέρα του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας,  Νίκου Αναστασιάδη, φέρεται να μετέφερε σε τράπεζα της Αγγλίας το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ.


Στα 164 δισ. ευρώ ανήλθαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες


Συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες στο τέλος Φεβρουαρίου έφθασαν τα 164 δισ. ευρώ από 161 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου.



«Η Γερμανία είχε προσχεδιάσει όσα έγιναν στην Κύπρο» λέει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης

Προμελετημένες και προσχεδιασμένες από τους Γερμανούς ήταν οι εξελίξεις στην Κύπρο σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του γερμανικού Κόμματος των Φιλελευθέρων, Γιώργο Χατζημαρκάκη.

 Προμελετημένη και προσχεδιασμένη ήταν η επιμονή και η εμμονή της Γερμανίας να επιβάλει «τάξη» στο οικονομικό καθεστώς της Κύπρου, υποστήριξε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma ο γερμανός ευρωβουλευτής ελληνικής καταγωγής του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης.


Λάβρος κατά της Γερμανίας ο Κ. Στεφανόπουλος: Θέλει να μας υποτάξει!


Επικριτικός όσον αφορά στη στάση της Γερμανίας απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και συνολικότερα στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εμφανίστηκε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.