Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Έβαλε λαδολέμονο σε κεραμικά μπουκάλια και δεν προλαβαίνει να κάνει εξαγωγές



Πολλοί Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό με απλές και καινοτόμες ιδέες. Ένας από αυτούς είναι και ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης που έκανε το λαδολέμονο γνωστό στη Γερμανία. - See more at: http://arouraios.gr/2013/09/evale-ladolemono-se-keramika-mpoukalia-kai-den-prolavainei-na-kanei-eksagoges/#sthash.FCWTMawN.dpuf
Πολλοί Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό με απλές και καινοτόμες ιδέες. Ένας από αυτούς είναι και ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης που έκανε το λαδολέμονο γνωστό στη Γερμανία. 

ΣΥΡΙΖΑ: "Ο Στουρνάρας είναι ο χειρότερος υπουργός από τη μεταπολίτευση"


Ως «τον χειρότερο για τους εργαζόμενους υπουργό Οικονομικών από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα» χαρακτηρίζει τον Γιάννη Στουρνάρα ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, με αφορμή δηλώσεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα.



ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αύξηση της χωρητικότητας ενόψει της 78ης ΔΕΘ


Σε αύξηση της χωρητικότητας των αμαξοστοιχιών της προχωρά από την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενόψει της 78ης ΔΕΘ, για όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης.


Σημίτης: Η χώρα καταστράφηκε από τον αλόγιστο δανεισμό και το πελατειακό κράτος

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
 
 Με την δραματική διαπίστωση ότι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έχει απωλέσει σχεδόν ολοκληρωτικά την επιρροή της στην κοινωνία ξεκίνησε την παρέμβασή του στο συμπόσιο για τα 39 έτη από την ίδρυση του Κινήματος, ο Κώστας Σημίτης. 
 

Εκτιμήσεις Fitch για αύξηση κερδοφορίας ελληνικών τραπεζών

Η Fitch προβλέπει αύξηση των επισφαλών δανείων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 λόγω της αδυναμίας της ελληνικής οικονομίας, αλλά με μικρότερο ρυθμό από ό,τι το 2012.

Η διαδικασία αναδιάρθρωσης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών και η ενσωμάτωση των ιδρυμάτων που εξαγόρασαν πρόσφατα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συνέργειες και να ενισχύσουν την κερδοφορία και την κεφαλαιακή τους βάση, σύμφωνα με τη Fitch, που πάντως επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι για Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank από την παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα παραμένουν.


WEF: Στην 91η θέση η Ελλάδα σε ανταγωνιστικότητα

Στην Ελβετία τα πρωτεία για πέμπτη χρονιά
Σύμφωνα με μελέτη του World Economic Forum.




 Στην 91η θέση μεταξύ 148 χωρών κατατάσσει την Ελλάδα το World Economic Forum με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα. Στην έκθεση που έδωσε χθες στην επικαιρότητα σημειώνει ότι η χώρας μας παραμένει η τελευταία μεταξύ των μελών της ευρωζώνης στην κατάταξη αλλά ανέβηκε πέντε θέσεις.


Γ. Μιχελάκης: Σκέψεις του Πρωθυπουργού για αλλαγές στις δημοτικές εκλογές

Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης εξήγησε ότι μια από τις αλλαγές που συζητούνται είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να καταρτίζουν κανονικά ψηφοδέλτια, ωστόσο τη στιγμή της κάλπης θα υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους κατ΄αλφαβητική σειρά, απ΄όπου θα επιλέγει ο πολίτης.

Το περίγραμμα των αλλαγών, τις οποίες επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τον τρόπο εκλογής των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για σκέψεις του Πρωθυπουργού.


ΟΓΑ: Καταβάλλονται τα νέα οικογενειακά επιδόματα


Καταβάλλονται σήμερα τα νέα οικογενειακά επιδόματα (το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) σε 126.802 δικαιούχους του ΟΓΑ.


Κατά της επέμβασης το 48% των Αμερικανών

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
 
 Εναντίον μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία φέρονται να είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι Αμερικανοί πολίτες, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.