Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Πιστωτική κάρτα» η Γερμανία για την Ελλάδα που ξόδευε ασύστολα

ΒΙΝΤΕΟ BLOOMBERG ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Σε μια περιεκτική ανάλυση του τρόπου με τον οποίο Ελλάδα και ευρωζώνη οδηγήθηκαν στην σημερινή κρίση χρέους, προχωρά με ένα βίντεο το πρακτορείο Bloomberg, εξηγώντας πως ο φθηνός δανεισμός και οι αλόγιστες δαπάνες οδήγησαν στην υπερχρέωση χωρών κυρίως του νότου, οι οποίες με την είσοδό τους στην ευρωζώνη, αντιμετώπισαν μια ισχυρή οικονομία όπως η Γερμανία σαν «πιστωτική κάρτα». Παράλληλα εξηγεί ότι μια από τις βασικές αιτίες της κρίσης είναι ότι -στην ουσία- δεν υπήρξε ποτέ δημοσιονομική ένωση ταυτόχρονα με την νομισματική. 


Στο φως τα πόθεν έσχες 500 δημάρχων και αντιδημάρχων - Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
 Στο φως βγαίνουν για πρώτη φορά τα πόθεν έσχες 500 δημάρχων και αντιδημάρχων όλης της χώρας, μέσω μιας ιστοσελίδας που δημιούργησε η Διεθνής Διαφάνειας-Ελλάδος (ΔΔ-Ε).

Eurostat: Αύξηση 2,6% της βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
 Αύξηση 2,6% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Guardian: Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα το 70% των αναγνωστών

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΛΟΥΝΕΙ
Έχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα; Αυτό είναι το ερώτημα δημοσκόπησης της εφημερίδας Guardian, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί μέσω της ιστοσελίδας της.

Σέρρες: Χρυσοθήρες ψάχνουν θησαυρό στην Σκοπιά - ''Θα βρουν αέρα κοπανιστό'' λένε κάτοικοι της περιοχής!

Λάκκους μεγάλου βάθους ανοίγει, τον έναν μετά το άλλον, πολυμελής ομάδα Σερραίων και Θεσσαλονικέων, με την ελπίδα πως θα βρει κάποιον χαμένο θησαυρό που φημολογείται πως κρύβεται σε χωράφια έξω από τη Σκοπιά του Δήμου Αμφίπολης.


Σε ποια τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ αυξάνονται οι εισακτέοι

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις φετινές πανελλαδικές
 Oι υποψήφιοι του 2ου Επιστημονικού Πεδίου φαίνεται ότι θα είναι οι ευνοημένοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.


Τιμή σοκ! Αθήνα - Θεσσαλονίκη με 9,99 ευρώ με τη Ryanair

ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 Ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των εισιτηρίων της, για πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για τους μήνες Απρίλιο - Μάιο, προσφέρει η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair.

Αύξηση εισακτέων στις σχολές Θετικών Επιστημών

ΕΝΘΕΤΟ «ΠΑΙΔΕΙΑ»
Oι υποψήφιοι του 2ου Επιστημονικού Πεδίου φαίνεται ότι θα είναι οι ευνο-ημένοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Εκλεισε την ψαλίδα η ΝΔ, μεγάλη πτώση της Χρυσής Αυγής

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΚΚΕ, ΑΝΕΛ
Κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες μειώθηκε η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση της Public Issue, την ώρα που η Χρυσή Αυγή υποχωρεί σημαντικά και ΚΚΕ και ΑΝΕΛ σημειώνουν σημαντική άνοδο.

Ερχονται γενναίες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 Το πρώτο βήμα... για την έναρξη των γενναίων ρυθμίσεων των δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κάνουν η κυβέρνηση και οι τράπεζες με την ενεργοποίηση του Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.