Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Στα χέρια των γερμανικών αρχών λίστα με 10.000 ελβετικούς λογαριασμούς

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΦΟΔΟΥΣ
 


Πάνω από 200 εφόδους σε σπίτια πιθανών φοροφυγάδων που διατηρούν λογαριασμόύς σε ελβετικές τράπεζες πραγματοποίησαν οι γερμανικές αρχές, ύστερα από την αγορά εκ μέρους του ομόσπονδου κρατιδίου Ρηνανίας - Πλατινάτου ενός ψηφιακού δίσκου που περιέχει 10.000 τέτοια δεδομένα.

ΔΝΤ: Συρρίκνωση 4,2% το 2013, ανάπτυξη 0,6% το 2014

Για την Ευρωζώνη, το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι παρά τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών που είχε παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες, τα υπερχρεωμένα κράτη δεν θα πρέπει να «χαλαρώσουν» τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4,2% αναμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα το 2013, ενώ το 2014 εκτιμά ότι θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης με ρυθμό 0,6%.
Όσον αφορά στην ανεργία, το τρέχον έτος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 27%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ταμείου. Για το επόμενο έτος, «βλέπει» ελαφρά υποχώρηση στο 26%.


«Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» το νέα κόμμα Λοβέρδου


«Το σύνθημα είναι ρήξη, σύγκρουση, δημιουργία και το όνομά του Συμφωνία για Νέα Ελλάδα». Με τη φράση αυτή παρουσίασε απόψε ο Ανδρέας Λοβέρδος την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα, κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας, στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.