Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Δρομολογείται το επίδομα ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, ο Γ. Βρούτσης ανταποκρίθηκε στο αίτημα των διοικητών των Ταμείων να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα ξεπερνά ενδεχόμενες ασάφειες της υπάρχουσας νομοθεσίες και δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή του μέτρου.

Προχωρούν οι διαδικασίες για καταβολή επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Μάλιστα, στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι όποιες δυσκολίες θα ξεπεραστούν και η καταβολή του επιδόματος των ελευθέρων επαγγελματιών θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.
Το επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες είχε θεσμοθετηθεί με τον νόμο 3986/2011, «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» αλλά δεν έχει δοθεί έως σήμερα, αν και έχουν εισπραχθεί αντίστοιχες εισφορές. Ο ΟΑΕΕ έχει εισπράξει σύμφωνα με τους κοινωνικούς εταίρους, 90 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία τα οποία όμως έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταβολή συντάξεων του Οργανισμού.


Μειώσεις τιμών σε 1.150 φάρμακα από 7 Ιανουαρίου


Μειώσεις τιμών σε 1.150 φάρμακα περιλαμβάνει το νέο διορθωτικό δελτίο τιμών που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας και θα τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.


Νέο υψηλό 16 μηνών στο Χ.Α.


Σε νέο υψηλό 16 μηνών ανήλθε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατοχυρώνοντας τα κέρδη που κατέγραψε στο χθεσινό ράλι.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύθηκε κατά 1,17% και διάσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 950 μονάδων, κλείνοντας στις 952,30 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 50,490 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,98%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,79 %.


Η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας προσπερνά την Ευρωπαϊκή

Το 2012 ο τζίρος στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου ξεπέρασε αυτόν της Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, με μεγάλες κερδισμένες τις γερμανικές επιχειρήσεις.

Την ώρα που η ζήτηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες μειώνεται, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Το 2012 αγοράστηκαν στην Κίνα για πρώτη φορά