Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

«Φρενάρει» η ανάπτυξη στην Ελλάδα -Μπλόκο σε 66 μεγάλα έργα


«Φρένο» έχει μπει στα αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα παρά την εντυπωσιακή «εκκίνηση» τους πρώτους 7 μήνες του 2013, με περίπου 66 μεγάλα έργα να έχουν «εμπόδια» τα οποία τα δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθούν,εξαιτίας της απουσίας ρευστότητας, αλλά και του «μαχαιριού» στον προϋπολογισμό επενδύσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως «μαξιλαράκι» για την δημοσιονομική προσαρμογή.


Σεισμός 5,1R στη Φθιώτιδα - Εντονα αισθητός σε Αττική και Βοιωτία


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.06 το μεσημέρι της Τετάρτης σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Λαμίας κοντά στην Αμφίκλεια.
Από τα πρώτα στοιχεία ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.


Νέοι διοικητές σε νοσοκομεία


Τις νέες διοικήσεις σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ορίζονται οι παρακάτω διοικήσεις νοσοκομείων:


Σε ιστορικά χαμηλά ο πληθωρισμός, στα ύψη τρόφιμα - ενέργεια


Σε ιστορικά χαμηλά βρέθηκε τον Ιούλιο ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔτΚ), καταγράφοντας μείωση 0,7% έναντι μείωσης 0,4% που είχε σημειώσει τον Ιούνιο, παρά τις αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής και ενεργειακά προϊόντα.


Κύρια σύνταξη έως 1.000 ευρώ λαμβάνουν οι 7 στους 10 συνταξιούχοι


Αυξάνεται ο αριθμός των συνταξιούχων με επικουρικές κάτω των 500 ευρώ. Στα 921,19 ευρώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις τον Αύγουστο


«Καμπανάκι» από το ΔΝΤ στη Γερμανία


Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης έχει και αυτή τις... αδυναμίες της και το Διεθνές νομισματικό Ταμείο φρόντισε να τις εκθέσει.