Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Fitch: Η Ελλάδα θα πάρει στο λαιμό της κι άλλους


Σε απάντηση όσων εύκολα διαμηνύουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αν δεν υπακούσει, ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί πως πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας.


Δεν μπορούν να μας διώξουν από την ευρωζώνη

 

Η έξοδος μίας χώρας από την Ευρωζώνη είναι, υπό τις παρούσες συνθήκες, εντελώς αδύνατη – αφού, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισσαβόνας, η συμμετοχή στη ζώνη του ευρώ είναι «ανέκκλητη και τελεσίδικη». Όποιος δε σκεφθεί ή απειλήσει να εκδιώξει ένα κράτος, με ήπιο ή με επιθετικό τρόπο, οδηγείται αναμφίβολα σε ένα πολύ δύσκολο νομικό πεδίο – επειδή η έννοια «ανέκκλητη» σημαίνει ότι, δεν είναι δυνατή ούτε η καταναγκαστική, ούτε η εθελούσια «αποπομπή μίας χώρας».

Βενιζέλος:"Τα διαλύω όλα! Το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει - Ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι 30 χρονών"

- Ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών όλων των οργάνων!
- Θα συγκροτήσει ένα συμβούλιο το οποίο θα αποφασίζει για όλα
- Δεν μίλησε κανείς άλλος - "Θα φύγουν όλοι οι υπουργοί γιατί πάσχουν κάποιοι από κυβερνησιμότητα"
- Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ άρχισε στην ώρα της και τελείωσε λίγα λεπτά αργότερα

Με τις φράσεις: "Το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει και πρέπει να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή",

Νέο μήνυμα Βεστερβέλε για διακοπή των δόσεων


Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αν θέλει να λάβει τις νέες δόσεις της διεθνούς βοήθειας, έστειλε εκ νέου σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη γερμανική βουλή.
«Έχουμε την πρόθεση να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας για την καταβολή της βοήθειας. Αλλά αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε συμφωνήσει», είπε ο κ. Βεστερβέλε.
Σημείωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί τη διατήρηση ακέραιης της ευρωζώνης, αλλά τόνισε πως εξαρτάται από την Ελλάδα να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στη νομισματική ένωση.


Πιθανότητα κυβέρνησης από Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μέσω του Κάρολου Παπούλια - Δεδομένη η άρνηση Τσίπρα - Δεν αποκλείονται νέες εκλογές


- Τα τρία κόμματα γνωρίζουν την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα του χρεώσουν την όποια αποτυχία
- Την Παρασκευή τα κρίσιμα ραντεβού Βενιζέλου με Σαμαρά και Τσίπρα
- Η ΔΗΜΑΡ πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014
- Συντονισμένη επιχείρηση πιέσεων στην Ελλάδα να σχηματίσει άμεσα κυβέρνηση
- Το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών μέσα στον Ιούνιο είναι ορθάνοιχτο
Οι εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι πλέον καταιγιστικές τις τελευταίες ώρες, καθώς ενώ όλα έδειχναν πως η χώρα οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει ένα τέτοιο γεγονός, πλέον υπάρχει μία μικρή αισιοδοξία ότι θα είναι εφικτή ο σχηματισμός κυβέρνησης.