Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Χιλιάδες αιτήματα επιχειρήσεων σε πρεσβείες μας για εξαγωγές

Όλο και περισσότερο αξιοποιούν χιλιάδες επιχειρήσεις τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στις πρεσβείες της χώρας μας στο εξωτερικό.


Προκαταβολή σύνταξης σε 7.634 δημοσίους υπαλλήλους

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
 Σε 7.634 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους μετά το Μάρτιο φέτος, θα πιστωθεί αύριο Τρίτη στους λογαριασμούς τους η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.
 

Η απάντηση της Μέρκελ σε νεαρή Ελληνίδα



Ερώτηση από Ελληνίδα αναγνώστρια της Bild δέχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Ποιον στόχο έθεσε για την Ελλάδα;…

Νίμιτς: Πολύ δύσκολη η διαπραγμάτευση

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (αριστερά) συναντήθηκε με το διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς (δεξιά) στο υπουργείο Εξωτερικών.

 Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς τη διαπραγμάτευση Ελλάδας - ΠΓΔΜ σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.


Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες

EUROPEAN BANKING BAROMETER
 

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τους επόμενους έξι μήνες εκφράζουν, σε όλη την Ευρώπη, οι διοικήσεις των τραπεζών, σύμφωνα με το European Banking Barometer που εκπονεί ο ελεγκτικός, φορολογικός και συμβουλευτικός Οίκος "EY" (Ernst & Young). 

 

ΠΟΕΔΗΝ: Τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ.

 Σε νέα τετράωρη στάση εργασίας (11:00 - 15:00) προχωρά την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενη για τις αλλαγές χρήσης νοσοκομείων και στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.


Εγκύκλιος για το νέο ωράριο των καθηγητών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 

Διευκρινιστική εγκύκλιο έστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σχετικά με την αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας των καθηγητών, προκειμένου να απαντηθούν σχετικά ερωτήματα, αφού η απόφαση αυτή θα ισχύσει φέτος με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους εμβολίου για τον καρκίνο του δέρματος

ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
 
Τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ενός νέου πρωτοποριακού εμβολίου κατά του καρκίνου του δέρματος, ξεκίνησαν αμερικανοί επιστήμονες.
 

Επιστρέφει το Δώρο του Πάσχα; Ποιοί θα το λάβουν;

Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αρχίσει την επαναχορήγηση του δώρου Πάσχα από τον Απρίλιο του 2014. 



Νόμιμες από το ΣτΕ οι τροποποιήσεις σε 14 Προεδρικά Διατάγματα για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Νόμιμες κρίθηκαν, από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), οι τροποποιήσεις τις οποίες επέφερε το υπουργείο Παιδείας σε Προεδρικά Διατάγματα του σχέδιου Αθηνά για την αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).