Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Συμφωνία για αφορολόγητο στον ενιαίο φόρο ακινήτων

Διαβουλεύσεις εν μέσω αντιδράσεων

 Γ. Στουρνάρας: «Κανένας νέος φόρος στα ακίνητα»

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, εν μέσω αντιδράσεων και επιφυλάξεων. Στη σημερινή της συνεδρίαση, η διακομματική επιτροπή, υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη επεξεργάστηκε προτάσεις φορέων και πολιτών, ενώ εξετάστηκε, το ύψος του αφορολογήτου.


Αυτές είναι οι 94 σχολές που καταργούνται


Σοβαρό πλήγμα δέχονται 12  πόλεις μετά την μετακόμιση σχολών και φοιτητών που έδιναν οικονομική ανάσα στις τοπικές κοινωνίες. Το κλείσιμο, οι συγχωνεύσεις και οι μετακινήσεις τμημάτων θα προκαλέσουν μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές ανατροπές καθώς θα πρέπει 15-20 χιλιάδες φοιτητές να αλλάξουν τόπο σπουδών με αποτέλεσμα να αναμένονται αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς.
Οι 12 πόλεις που δεν θα φιλοξενούν καμία σχολή ή τμήμα είναι οι εξής: Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος Κρήτης,  Αίγιο, Αμαλιάδα, Λευκάδα, Αργοστόλι, Ναύπακτος, Λειβαδιά, Μουδανιά, Βέροια, Έδεσσα και Νάουσα.


ΔΝΤ: Κάναμε λάθος με την Ελλάδα - Έρχεται η Τρόικα τέλος Φεβρουαρίου


Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, δήλωσε σήμερα ότι προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η αποστολή κλιμακίου της τρόικας για την επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος.