Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αντίποινα Βραζιλίας σε ΗΠΑ για αθέτηση διμερούς συμφωνίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ O GLOBO
Μέτρα σε αντίποινα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ύψους περίπου 800 εκατ. δολαρίων, λόγω της αθέτησης από μέρους της Ουάσινγκτον μιας διμερούς συμφωνίας για το βαμβάκι, ενδέχεται να λάβει τις αμέσως προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση της Βραζιλίας, όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα O Globo. 

Έτσι καταργεί το κράτος η «Νέα Τάξη Πραγμάτων»

Με βασικό όπλο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης το σύστημα της περίφημης «νέας τάξης πραγμάτων» συνεχίζει ακάθεκτο την πλήρη διάλυση οποιαδήποτε έννοιας «κράτους» στον ελληνικό χώρο.
 

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά

Σημειώθηκε τέσσερα λεπτά πριν τις 4 το μεσημέρι
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου - Συνεχείς μετασεισμοί - Εκκενώνονται κατοικίες - Πληροφορίες για εκτεταμένες ζημιές - Προβλήματα στην υδροδότηση και στην ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος του νησιού - Στο Αργοστόλι με ελικόπτερο μεταβαίνει ο υπ. Εσωτερικών

Σέρρες: Εγκλωβίστηκαν τουρίστες σε ιαματικά λουτρά στις λόγω χιονιού

http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/x4elP7bmfUJgbPf0.d1oLw--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9aW5zZXQ7aD0yMDA7cT03NTt3PTM2MA--/http://media.zenfs.com/el_GR/News/yahomg_gr/%CE%A3%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82_%CE%95%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CF%89%CE%B2%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD_%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82_%CF%83%CE%B5_%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-1dd2efdb4776969966d758de11243eea
Σέρρες: Εγκλωβίστηκαν τουρίστες σε ιαματικά λουτρά στις λόγω χιονιού

 Στα ιαματικά λουτρά Σιδηροκάστρου, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το Σιδηρόκαστρο Σερρών,...


500 εκατ. ευρώ θα στοιχίσουν οι αυξήσεις για τους ένστολους

Έως και 500 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει στα δημόσια οικονομικά της χώρας η απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των περικοπών στους ένστολους ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών στο Reuters.
 

Επιμήκυνση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ-ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»
Την επιμήκυνση του σχολικού έτους, μελετά το υπουργείο Παιδείας, δηλώνει ο Κ. Αρβανιτόπουλος, σημειώνοντας ότι «περισσεύουν οι αργίες» και διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μάλιστα όπως λέει «θα επιταχυνθούν». 

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

ΤΟ 45% ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 4ΕΤΙΑΣ
Οριακό προβάδισμα 0,6% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, σύμφωνα με την οποία, σχεδόν οι μισοί πολίτες προτιμούν να γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Αίγυπτος: 49 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ
Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 247 τραυματίσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Αίγυπτο όπου οπαδοί του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις χθες με την ευκαιρία της τρίτης επετείου της λαϊκής εξέγερσης του 2011, ανακοίνωψσε σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

IKA. Αίτηση για συνταξιοδότηση το έτος 2014. Υπολογισμός της σύνταξης

IKA
Αθήνα 23/01/2014
Αρ. πρωτ.:  Σ61/1

IKA 11
ΘΕΜΑ: Στοιχεία για τον προσδιορισμό της κλάσης υπολογισμού της σύνταξης, σε περίπτωση υποβολής αίτησης για συνταξιοδότηση μέσα στο έτος 2014.



"Θέμα ταμπού η Ελλάδα" στο Νταβός

«Η χρεοκοπημένη χώρα του ευρώ θέλει να επιστρέψει φέτος στις αγορές, αλλά οι ισχυροί της πολιτικής και οικονομικής σκηνής στο Νταβός δεν το πιστεύουν και σχεδόν κανείς δεν θέλει να μιλά για αυτό», αναφέρει ρεπορτάζ από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που δημοσιεύει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, υπό τον τίτλο «Θέμα ταμπού η Ελλάδα».