Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Οι υποψήφιοι που θα στηρίξει το ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης
 
Θεσσαλονίκη
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.
Αναλυτικά οι υποψήφιοι είναι οι εξής:


Αριθμός μαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ κατά το σχολικό έτος 2013-2014



Αριθμ. 2222/Δ5.4 – ΦΕΚ Β 191 – 31.01.2014
Καθορισμός αριθμού μαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, που θα απασχοληθούν για πρακτική άσκηση στο Δημόσιο Τομέα κατά το σχολικό έτος 2013-2014.
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:



ΙΚΑ: Διευκρινίσεις για τη συνταξιοδότηση γονέων με ανάπηρο τέκνο

 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ
Μόνο από τον γονέα που έχει την επιμέλεια του τέκνου, μπορεί να ασκηθεί το δικαίωμα της συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος γονέων με ανάπηρο τέκνο, σε περίπτωση λύσης του γάμου των γονέων, σύμφωνα με διευκρινιστικό έγγραφο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που υπογράφεται από την διευθύντρια των ασφαλιστικών υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας Χαρίκλεια Γδοντάκη.

Δήμαρχοι Θεσ/νίκης: Επιστολή προς Σαμαρά για το Μουσείο Σύγχρ. Τέχνης

Πάνοπλοι Έλληνες αστυνομικοί και άνδρες της Ιντερπόλ, οχήματα, τελωνειακοί υπάλληλοι, ένα πυροσβεστικό όχημα κι ένα τεράστιο κοντέινερ απάρτιζαν το κομβόι που έφτασε τα μεσάνυχτα της 7ης Οκτωβρίου 1998 έξω από τη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.


Γιατί ο Σαμαράς «έκοψε» τον Τζιτζικώστα

Τι χρεώνουν στελέχη της ΝΔ στο γραμματέα Παπαμιμίκο
Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη και ο καβγάς - Το τελεσίγραφο Σαμαρά για να πέσει το κάστρο Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και το αντάρτικο του Τζιτζικώστα.

Θεσσαλονίκη: «Πάμε καλά» λέει ένας στους δύο επιχειρηματίες

ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ
Ικανοποιημένος για την κατάσταση της επιχείρησής του δήλωσε ένας στους δύο Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες, ενώ η πρόθεση για απολύσεις καταγράφηκε μειωμένη στις στατιστικές μηνιαίες μετρήσεις του δείκτη NGBI 500 για τον πρώτο μήνα του 2014 (τις μετρήσεις αυτές διεξάγει η εταιρεία δημοσκοπήσεων- ερευνών Interview σε δείγμα 500 επιχειρήσεων της Β. Ελλάδας).

Ψάκι: Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΝΟΥΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Είναι σημαντικό να αποφεύγονται ενέργειες που πιθανόν να αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή» (της Ανατολικής Μεσογείου), δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκη, απαντώντας σε ερώτηση του Εθνους.

Εφικτή η αύξηση βασικού μισθού με μείωση των εισφορών

ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ
«Προτείνουμε για την επόμενη τριετία ετήσιες αυξήσεις μέχρι 1,3% στις κατώτερες αμοιβές, ώστε να ανταποδόσουμε την εξοικονόμηση από την αναμενόμενη πρόσθετη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες», λέει η ΕΣΕΕ.

Αιτήσεις έως 25 Φεβρουαρίου για τις πανελλαδικές εξετάσεις

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
 ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ Το 2ο ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Η επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας είναι καθοριστική για τα πεδία που θα μπορέσει να επιλέξει ο υποψήφιος στο Μηχανογραφικό του Δελτίο και γι' αυτό πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Αν ο υποψήφιος το δηλώσει και δεν προσέλθει στην εξέταση, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκε και πήρε γραπτό βαθμό Μηδέν

Εως τις 25 Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση - δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις οι φετινοί υποψήφιοι όλων των κατηγοριών.

Μπορούμε να αποφύγουμε τον καρκίνο – δείτε πώς.



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το επερχόμενο «παλιρροϊκό κύμα» καρκίνου που πρόκειται να κατακλύσει τον κόσμο μέσα στα επόμενα χρόνια. 


ΣΟΚ στην Κρήτη: Πα-τέρας βίαζε τα παιδιά του!



Μια ανατριχιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας που εκτυλίχθηκε στην Ιεράπετρα αναβίωσε ξανά στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ηρακλείου. Στο σκαμνί κάθισε ένας 54χρονος Ρουμάνος κατηγορούμενος για την βιασμό της μεγαλύτερης κόρης τους και την σεξουαλική παρενόχληση των δυο μικρότερων παιδιών του. 

Μεγάλα... ψάρια στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π. ΧΑΙΚΑΛΗΣ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΜΕΝΤΙΟΥΜ Κ.Α.
Μεγάλα... ψάρια πιάστηκαν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ. Σε εκτεταμένους ελέγχους που ολοκληρώθηκαν εντός του Ιανουαρίου εντοπίστηκαν με αδήλωτα εισοδήματα, μεταξύ άλλων, ένας εν ενεργεία δημοφιλής βουλευτής, δημοτική επιχείρηση, δύο αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και ένα γνωστό μέντιουμ. Επίσης, δεκάδες επιχειρήσεις πιάστηκαν με εικονικά ή πλαστά τιμολόγια.

Οι αλλαγές για αγρότες πρόστιμα και φόρο υπεραξίας

ΗΠΙΟΤΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
 Οι αγρότες αντιδρούν στην τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων από όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ, αλλά και αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ. Στην πάνω φωτογραφία ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Αρχαιοτήτων Ναυπλίου - Μυκηνών από αγρότες της Αργολίδας με τρακτέρ στον κόμβο Ανυφίου

Σε διορθωτικές ρυθμίσεις για τη φορολογία των αγροτών, τα πρόστιμα για παραβάσεις και τον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα προχωρά η κυβέρνηση μετά τη θύελλα των αντιδράσεων. Επίσης προωθούνται αλλαγές στο «ακατάσχετο» για μισθούς.

Από τα μεσάνυχτα οι αυξήσεις στα διόδια στην Αθηνών-Λαμίας

Από απόψε τα μεσάνυχτα τίθενται σε ισχύ αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, όπως ανακοίνωσε η παραχωρησιούχος κοινοπραξία Νέα Οδός.