Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Βολεύτηκαν οι "εκλεκτοί" των υπουργών

Φαίνεται πως εν καιρώ Μνημονίου, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, δεν αφορούν ακόμα σε όλες τις κατηγορίες υπαλλήλων, ούτε σε όλα τα υπουργεία, αφού σε σχετικό του δημοσίευμα ο "Αδέσμευτος Τύπος" αποκαλύπτει το "φαγοπότι" που έχουν στήσει εδώ και χρόνια, αρκετοί "εκλεκτοί" στα υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΕΡΜΑΝ - ΝΤΑΛΑΡΑ _ Το IIF καλωσορίζει την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI


Η επιτυχής ολοκλήρωση του IIF αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα να προχωρήσει με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δυνατότητα της ευρωζώνης να δημιουργήσει οικονομικό περιβάλλον και ανάπτυξης, δήλωσε ο Γιόσεφ Ακερμαν, πρόεδρος του IIF και διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank.

PSI . - Αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις


Eληξε στις 22.00 (ώρα Ελλάδος) η προθεσμία για την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI), εν μέσω αισιόδοξων εκτιμήσεων για την έκβασή του. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις 8.00 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος), ενώ ανακοινώθηκε πως στις 13.00 ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Στις 15.00 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, οπότε και θα αποφασιστεί αν θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης CACs, υποχρεώνοντας έτσι σε συμμετοχή στο πρόγραμμα απομείωσης το σύνολο των επενδυτών που κατέχουν ομόλογα τα οποία διέπονται από το ελληνικό Δίκαιο.