Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η ουσία που οδηγεί τα καρκινικά κύτταρα στην «αυτοκτονία»


Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν ένα μόριο που μπορεί να οδηγήσει τα καρκινικά κύτταρα στην «αυτοκτονία», ακόμα κι αν αυτά βρίσκονται...σε δύσκολα σημεία του σώματος, όπως ο εγκέφαλος.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine» ερευνητέςαπό το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (PennState), το μόριο αποκαλείται TIC10 και ενεργοποιεί την πρωτεΐνη TRAIL (ακρωνύμιο του όρου «Tumor necrosis factor Related Apoptosis-Inducing Ligand»).


Κάποιος να τους μαζέψει! Γ.Γ. υπουργείου Οικονομικών: Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός


- Ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, το δήλωσε αυτό στην γενική συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιρειών
- Του φάνηκαν πολλά τα 586 ευρώ κατώτατος μισθός για τους άνω των 25 και τα 511 για τους κάτω των 25
- Η δήλωση του Γιώργου Μέργου έρχεται λίγες ημέρες μετά την συζήτηση για αλλαγή του απεργιακού νόμου που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων!

 

Δ. Χριστόφιας: Η Κύπρος νιώθει κατατρεγμένη

«Φεύγω πικραμένος»

 «Η Κύπρος νιώθει κατατρεγμένη», ανέφερε ο κύπριος πρόεδρος Δ. Χριστόφιας (δεξιά), σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά.

 Την πικρία του για τη στάση ορισμένων ευρωπαίων προς την Κύπρο εξέφρασε ο Δ. Χριστόφιας, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο των επαφών του με την ελληνική πολιτική ηγεσία, κατά τη σημερινή τελευταία επίσημη επίσκεψη του στην Αθήνα με την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Τα σκήπτρα του παγκόσμιου εμπορίου πήρε η Κίνα


H Κίνα είναι πλέον η χώρα με τη μεγαλύτερη εμπορική δύναμη στον κόσμο, τερματίζοντας την πολύχρονη κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν τα στοιχεία για το σύνολο των εξαγωγών και εισαγωγών της ασιατικής χώρας, συγκριτικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες που έως πρόσφατα βρίσκονταν στην κορυφή του διεθνούς εμπορίου. Σύμφωνα με αυτά, κατά το 2012 το εμπόριο αγαθών της Κίνας έφτασε τα 3,87 τρισ. δολάρια, την ίδια στιγμή που το σύνολο των εισαγωγών και εξαγωγών στις ΗΠΑ ανήλθε στα 3,82 τρισ. δολάρια.