Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Spiegel: Βεστερβέλε, ο υπουργός που δίνει θάρρος στους Έλληνες


«Ο υπουργός που δίνει θάρρος» είναι ο τίτλος του εκτενούς ρεπορτάζ που αφιέρωσε το Spiegel στην επίσκεψη του Γκίντο Βεστερβέλε στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για «αλληλεγγύη», «κουράγιο», «αχτίδες φωτός».


ΥΠΕΞ: Απόρρητες δαπάνες μόνο με δικαστική εγγύηση

«ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ»
 
 

Η καθιέρωση συστήματος δικαστικών εγγυήσεων στη διαδικασία των απορρήτων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών έχει εξετασθεί λεπτομερώς, όπως αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

 

Με αποδοκιμασίες η αποχώρηση της τρόικας - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Μητσοτάκη


Σε κλοιό διαδηλωτών της ΠΟΕ - ΟΤΑ βρέθηκε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ολοκληρώθηκε δίωρη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα.


Αγρια καταδίωξη τα ξημερώματα στην Ηπειρο - Γάζωσαν περιπολικό

ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ
 
 

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην περιοχή της Ηπείρου, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες τη νύχτα στην Άρτα, όταν άγνωστοι δεν σταμάτησαν σε μπλόκο των αστυνομικών, «γάζωσαν» περιπολικό και διέφυγαν.

 

Φόροι πάνω από 5 δισ. ευρώ στα ακίνητα

Ταχυδρομούνται από τη Δευτέρα τα ειδοποιητήρια του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012 και το φθινόπωρο για το 2013




 Από το ειδικό τέλος ακινήτων του 2013 το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 2,1 δισ. ευρώ.

 Η«μόνιμη πηγή» των ακινήτων θα κλείσει και φέτος σημαντικό μέρος της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού, ενώ οι έχοντες ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, που θα υπαχθούν είτε στη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» είτε στην πάγια για να αποπληρώσουν μέρος των 59 δισ. ευρώ, που είχαν εκτιναχθεί οι οφειλές έως το τέλος Ιουνίου, αναμένεται να αποσοβήσουν το διαγραφόμενο... ναυάγιό του.


Εντεκα «μνηστήρες» για τη διαχείριση των μαρινών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑΙΠΕΔ
 
 
Εντεκα είναι οι «μνηστήρες» που πέρασαν στη δεύτερη φάση για τις μαρίνες και συγκεκριμένα για τη μαρίνα Αλίμου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου και μέρος του λιμένα Υδρας και του τουριστικού καταφυγίου Πόρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ στη συνεδρίασή του την Πέμπτη ενέκρινε τα εξής επενδυτικά σχήματα: