Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Με αποδοκιμασίες η αποχώρηση της τρόικας - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Μητσοτάκη


Σε κλοιό διαδηλωτών της ΠΟΕ - ΟΤΑ βρέθηκε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ολοκληρώθηκε δίωρη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα.




Τη συγκέντρωση των συνδικλαιστών και εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ πυροδότησε το σχέδιο μετάταξης 4.000 εργαζομένων από τη Δημοτική Αστυνομία στην ΕΛΑΣ που σύμφωνα με πληροφορίες εκπονεί η ελληνική πλευρά προκειμένου να πείσει την τρόικα για την υλοποίηση της κινητικότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο, η πρόταση δεν έχει αντιμετωπιστεί κατ΄αρχήν αρνητικά από την τρόικα, ενώ θετική είναι η ανάλογη στάση του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.
Σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ανέφερε ότι «δεν έχουν λάβει κάποια ενημέρωση για σχέδιο ενσωμάτωσης της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ».
Πρόσθεσε δε, ότι θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και εξέφρασε απερίφραστα τη διαφωνία του στο σχέδιο.
«Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να καταργηθεί η δημοτική αστυνομία. Διαφωνούμε πλήρως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ασκούνης.
«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης στην ΕΛΑΣ, των αστυνομικών της Δημοτικής Αστυνομίας, ο βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος στην ίδια εκπομπή.
«Δεν είναι δυνατόν επειδή βρήκαμε εύκολο στόχο την τοπική αυτοδιοίκηση να παίρνουμε χίλιους, δύο, τρεις χιλιάδες και να τους μετακινούμε» σχολίασε ο ίδιος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου