Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΥΠΟΙΚ: Νέα κριτήρια για τον εντοπισμό των αποκρυβέντων εισοδημάτων

Οι δαπάνες που έχουν γίνει με μετρητά για την επιχείρηση και τα προσωπικά έξοδα του ελεγχόμενου προστίθενται στη νέα μέθοδο ελέγχου.

 Το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων, οι δαπάνες -επαγγελματικές και προσωπικές- που πραγματοποιούν επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες σε μετρητά, οι πληρωμές που γίνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης, οι τιμοκατάλογοι, τα στοιχεία της απογραφής, ακόμη και οι τιμές στα ράφια, θα είναι ορισμένα από τα νέα κριτήρια, με βάση τα οποία οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τα εισοδήματα που κρύβουν οι επιτηδευματίες.


Η λύση των δύο ευρώ στην Ευρώπη αντί δραχμής


Δύο "παράλληλα ευρώ" στην Ευρωζώνη προτείνει ο καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου Μάρκους Κέρμπερ


Αποκλείοντας την επιστροφή στη δραχμή, καθώς όπως υποστηρίζει καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου δεν θα έλυνε τα σημερινά προβλήματα, ο Μάρκους Κέρμπερ προτείνει την παράλληλη κυκλοφορία δύο ευρώ στην Ευρωζώνη.
Προτείνει στη Γερμανία να αποτολμήσει τη "φυγή προς τα εμπρός" και να εκδώσει ένα ισχυρό νόμισμα του Βορρά μαζί με άλλες τέσσερις χώρες που διαθέτουν ισχυρά πλεονάσματα και τηρούν αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία: την Ολλανδία, τη Φινλανδία, την Αυστρία και το Λουξεμβούργο.
Το νόμισμα αυτό που θα προσανατολίζεται στο παλαιό γερμανικό μάρκο ή στο ολλανδικό φιορίνι, σύμφωνα με την Deutsche Welle, θα κυκλοφορεί παράλληλα με το σημερινό ευρώ, όπως προτείνει ο Γερμανός οικονομολόγος μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt.


Ισραηλινό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα


Για το ενδιαφέρον ισραηλινών επιχειρήσεων για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Άριε Μέκελ στην μεταξύ τους συνάντηση.
Ειδικότερα ο κ. Μέκελ αναφέρθηκε για στους τομείς της ενέργειας, του Τουρισμού, των υπηρεσιών και της ανάπτυξης ακινήτων.
Η συνάντηση γίνεται σε συνέχεια της πρόσφατης επίσημης επίσκεψης του πρόεδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στην Αθήνα.