Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τρομοκρατικό χτύπημα με δύο νεκρούς έξω από γραφεία της Χρυσής Αυγής

ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Δύο νεαροί έπεσαν νεκροί λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα στη λεωφόρο Ηρακλείου, όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

 

Ελληνας ο εκατομμυριούχος της γερμανικής λοταρίας

Εκατομμύρια άνθρωποι ονειρεύονται κάποια στιγμή να γίνουν εκατομμυριούχοι. Για τον 51χρονο Γεώργιο Βαλαβάνη το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα στη Γερμανία, καθώς ήταν ο υπερτυχερός, που κέρδισε 1 εκατομμύριο ευρώ στο τηλεοπτικό σόου της κρατικής γερμανικής λοταρίας SKL με τίτλο «Η Ημέρα της Τύχης».


Στο Γενικό Λογιστήριο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου
 Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, νομοσχέδιο το οποίο προσαρμόζεται στην απόφαση πλαίσιο 2008 της Ε.Ε για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Κώδικα.


Πρεμιέρα σήμερα των πρώτων ενδιάμεσων εκπτώσεων

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των πρώτων ενδιάμεσων εκπτώσεων. Οι έμποροι προσβλέπουν σε «αναθέρμανση» της αγοράς τις επόμενες οχτώ ημέρες - όσες, δηλαδή, θα διαρκέσουν οι εκπτώσεις - αλλά την ίδια στιγμή η πλειονότητά τους εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο να ανοίξει το κατάστημά της την Κυριακή 3 Οκτωβρίου.


Παρατείνεται για δύο μήνες η κλαδική σύμβαση για 500.000 εμποροϋπαλλήλους

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ
 
Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της κλαδικής σύμβασης των εμποροϋπαλλήλων στο παρά πέντε της λήξης ισχύος της. Αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου συμφωνίας το οποίο θα προβλέπει τη διατήρηση για άλλους δύο μήνες, της κλαδικής σύμβασης που έληγε σήμερα.



Χρυσά κοιτάσματα πετρελαίου - αερίου σε Ιόνιο και Κρήτη

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Οι πρώτες αναλύσεις των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες που έγιναν στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης υποδεικνύουν την ύπαρξη υποσχόμενων στόχων, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο.
 


Σε εβραϊκό νεκροταφείο έθαψαν τον αρχηγό της Γκεστάπο Χάνριχ Μίλερ

Δημοσίευμα της Bild που επικαλείται έγγραφα που ανακαλύφθηκαν από ιστορικό αναφέρει οτι ο αρχηγός της Γκεστάπο Χάινριχ Μίλερ, ένας από τους κύριους υπεύθυνους για το Ολοκαύτωμα, ενταφιάστηκε σε εβραϊκό νεκροταφείο του Bερολίνου το 1945.