Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δεν πέρασε η τροπολογία για την άρση του απορρήτου


Σειρά τροπολογιών που είχαν καταθέσει τα κόμματα δέχτηκε και συμπεριέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο για τη "δίκαιη δίκη". Δεν έκανε, ωστόσο, δεκτή επί του παρόντος την τροπολογία που είχαν καταθέσει 90 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την άρση του απορρήτου και των περιορισμών προστασίας προσωπικών δεδομένων, σε περίπτωση έρευνας στα περιουσιακά στοιχεία πολιτικών προσώπων.
Με τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να υιοθετεί αρκετές παρατηρήσεις και τροπολογίες βουλευτών, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την «δίκαιη δίκη».


ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ _ "Πράσινο" στην ίδρυση Ενώσεων Στρατιωτικών


Οι υπηρετούντες στις Ενοπλες Δυνάμεις μπορούν να συγκροτούν Ενώσεις Προσώπων, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, αλλά δεν μπορούν να συνιστούν σωματεία, σύμφωνα με τις προβλέψεις και την προστασία που παρέχει ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982.

 

Ρωσικό ενδιαφέρον για τη Marfin PB


Από τη Marfin Popular Bank ανοίγει ο χορός των εξαγορών και συγχωνεύσεων, που μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν αλλάξει την εικόνα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.
Από τη Marfin Popular Bank ανοίγει ο χορός των εξαγορών και συγχωνεύσεων, που μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν αλλάξει την εικόνα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.
Χθες, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της MPB στην Κύπρο, η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι «ο όμιλος έχει ήδη γίνει δέκτης σοβαρού ενδιαφέροντος συμμετοχής από αξιόπιστους στρατηγικούς επενδυτές».


Δημόσια Διαβούλευση επί σχεδίου νόμου «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός»


Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός καλείται να εκσυγχρονιστεί και να εναρμονιστεί με τη λογική του σημερινού τρόπου παραγωγής κτηρίων Ο σχεδιασμός που λαμβάνει υπόψη του περιβαλλοντικά κριτήρια και «πράσινες παραμέτρους», οι νέες τεχνολογίες και υλικά δόμησης, οι ίδιοι οι μελετητές μηχανικοί αλλά και οι πολίτες, όλα απαιτούν τη σύνταξη ενός νέου ΓΟΚ.