Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Δύσκολοι καιροί για την... Μέρκελ


Κακά μηνύματα: νίκη του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, καθίζηση των μνημονιακών κομμάτων, είσοδος της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής στη βουλή, ελαφρά απώλεια δύναμης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Κίελο...
Τι το κοινό έχουν η Αθήνα, το Παρίσι και το Κίελο; Κακά μαντάτα και από τις τρεις πόλεις για τη Μέρκελ. Καμιά αιτία για θριαμβολογίες σε αυτήν τη σούπερ εκλογική Κυριακή.


Τι προβλέπει το Σύνταγμα τώρα που δεν προκύπτει αυτοδυναμία


Ο κ. Σαμαράς, αν δεν επιλέξει να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή, έχει τρεις ημέρες περιθώριο να επιδιώξει συνεργασία με άλλο ή άλλα κόμματα ώστε να επιτευχθεί πλειοψηφία τουλάχιστον 151 εδρών.
Έντεκα κρίσιμες ημέρες, μέσα στις οποίες θα κριθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, απομένουν μέχρι τη σύγκληση της νέας Βουλής καθώς η 17η Μαϊου έχει ορισθεί με το Προεδρικό Διάταγμα που έχει υπογραφεί ως η ημέρα που θα πρέπει να συγκληθεί η νέα Βουλή. Το Σύνταγμα προβλέπει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών στα τρία πρώτα κόμματα και με διαφορά τριών ημερών για κάθε διερευνητική εντολή.


O πονοκέφαλος του Ντράγκι και το 2ο ελληνικό κούρεμα


Τα οικονομικά δεδομένα στην Ευρώπη μας έφεραν απότομα πίσω στην πραγματικότητα. Οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται, η ανεργία σπάει ρεκόρ, τα χρηματιστήρια και τα αποθεματικά των τραπεζών της περιφέρειας βρίσκονται σε δύσκολη θέση και πάλι. Την κύρια στήριξη για την αγορά αποτελεί η πλήρης πίστη ότι ο Ντράγκι της ΕΚΤ θα παρουσιάσει κάποιο νέο σχέδιο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.


Απεβίωσε η Μαρίκα Μητσοτάκη


Εχασε την μάχη η μητέρα της Ντόρας Μπακογιάννη - επιστρέφει στην Αθήνα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η Μαρίκα Μητσοτάκη. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη άφησε την τελευταία της πνοή, στις 2.30 τα ξημερώματα, στο Ευγενίδειο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και κόρη της Μαρίκας Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη πληροφορήθηκε το γεγονός στην Κρήτη όπου βρισκόταν και επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα.