Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΕΚΤ: 25.000 δημοσιεύματα με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων απογείωσαν τα spread της Ελλάδας!


Τις δραματικές επιπτώσεις που είχαν οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων από το 2009 έως το 2011 στα spread της Ελλάδας και άλλων χωρών καταδεικνύει έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.



Στη Eurobank περνάει το Τ.Τ.

Συνεδριάζει το απόγευμα 



Eντός χρονοδιαγράμματος του μνημονίου και σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας ολοκληρώνεται η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την κατακύρωσή του στη Eurobank, πιθανότατα «πακέτο» με τη Νέα Proton. H Εurobank είναι η μόνη που πληροί τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, όπως έχει διαμορφωθεί, αφού η πρότασή της περιλαμβάνει τίμημα σε μετοχές και όχι σε μετρητά, τα οποία «απαγόρευσαν» οι ευρωπαϊκές αρχές.  



Οφελος 309 εκ. ευρώ στα νοικοκυριά και 30.000 θέσεις εργασίας


Οφελος 309 εκατ. ευρώ ετησίως στα νοικοκυριά και 30.000 θέσεις εργασίας θα δώσει η μερική απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ.



Αυθαίρετα: Νομιμοποίηση με 100 ευρώ τον μήνα

Τι προβλέπει ο νέος νόμος για υπαγωγή στη ρύθμιση ως το τέλος του χρόνου


Σε 100 μήνες, με ελάχιστη μηνιαία δόση 100 ευρώ, θα μπορούν να νομιμοποιήσουν το αυθαίρετό τους όσοι υπαχθούν στη νέα ρύθμιση ως το τέλος του χρόνου (31.12.2013). Οσοι μάλιστα προσέλθουν εντός του 2013 θα τύχουν και έκπτωσης 10% αν καταβάλουν 30% του προστίμου σε έξι μήνες από την ημερομηνία υπαγωγής. Αν η υπαγωγή δεν γίνει εντός του 2013, η εξόφληση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 60 δόσεις. Ο νέος νόμος θα έχει διάρκεια ως το τέλος του 2014.  


Ο Μητσοτάκης φοβήθηκε τους αποσπασμένους και φέρνει νέα ρύθμιση


 Ο θόρυβος που προκλήθηκε για τους αποσπασμένους υπαλλήλους σε υπουργικά γραφεία και βουλευτές, προκάλεσε την έντονη ανησυχία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και στην κυβέρνηση και για το λόγο αυτό έσπευσαν αμέσως να αποσύρουν τη νομοθετική διάταξη η οποία ουσιαστικά πριμοδοτούσε τους δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα και είναι αποσπασμένοι και δεν τους εξαιρούσε όπως προέκυψε.