Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αρχές 2013 η συμφωνία με Ελβετία για τις καταθέσεις

Αν όλα πάνε καλά, στις αρχές του 2013 θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη συμφωνία με την Ελβετία, για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Στις αρχές του 2013 αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε τράπεζες της Συνομοσπονδίας.
Αυτό έκανε γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής δύο νομοσχεδίων με τα οποία τροποποιούνται υφιστάμενα πρωτόκολλα αποφυγής διμερούς φορολόγησης που έχουν υπογραφεί με το Βέλγιο και την Ελβετία.


Eurogroup: Eκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα


Βρυξέλλες
Με στόχο να κλείσει το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ συγκάλεσε σήμερα το πρωί έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης υπό μορφή τηλεδιάσκεψης.
Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει σήμερα στις 18:30 ώρα Ελλάδας με μοναδικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα, όπου θα γίνει ο τελικός απολλογισμός της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, ώστε στη συνέχεια να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.


Το πρωί θα μάθουμε τα "πόθεν έσχες" των βουλευτών


Από τις 11 το πρωί, θα αναρτηθούν τον ιστότοπο της Βουλής οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων πολιτικών, για το 2011 τα οποία θα παραμείνουν στο διαδίκτυο μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, Αθανάσιου Νάκου στα «πόθεν έσχες» που θα αναρτηθούν συμπεριλαμβάνονται: