Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Γιατί αποχωρεί (και πάλι) το Κατάρ από το Ελληνικό

Για δεύτερη φορά το Κατάρ αποχωρεί από το διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Αυτή την περίοδο, «μαζεύονται» οι προσφορές από το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να καθοριστούν οι όροι της πώλησης.


Μετά τις 9 Δεκεμβρίου επιστρέφει η τρόικα

ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ

Μετά το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου αναμένεται να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τις εκκρεμότητες του μνημονίου και κυρίως για το δημοσιονομικό κενό του 2014. 

 

«Χρυσό» κύκλωμα εκβιαστών

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Τμηματάρχης του ΣΔΟΕ φέρεται ως υπεύθυνος της ομάδας των εκβιαστών, στην οποία συμμετείχαν δύο δικηγόροι, ένας αστυνομικός και ένας ιδιωτης, οι οποίοι ζητούσαν χρήματα από ιδιοκτήτρια καταστήματος πολύτιμων λίθων στην Αθήνα, προκειμένου να «τακτοποιήσουν» υπέθεσή της.

 

Εισαγγελική έρευνα για δημοσίευμα περί επικείμενου «κουρέματος» καταθέσεων

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γινόταν λόγος για επικείμενο «κούρεμα» των καταθέσεων, ακόμα και κάτω των 100.000 ευρώ, που έχει προκαλέσει «πανικό» στην Εθνική Τράπεζα.

 Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με δημοσίευμα γνωστού blog, στο οποίο γινόταν λόγος για επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς της Εθνικής Τράπεζας. 


Μπέζας: Η συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών εκβιάζει, όχι εμείς

«Η συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών εκβιάζει και όχι το υπουργείο Υγείας» τονίζει ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την ανακοίνωση για λύση των συμβάσεων των γιατρών οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι γι' αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ.


Ευ. Βενιζέλος στο naftemporiki.gr: Οι στόχοι μας στην ελληνική προεδρία της Ε.Ε.

Η εμπροσθοβαρής αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ για την απασχόληση των νέων, η θέσπιση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Προστασίας των καταθέσεων, η διαχείριση του Μεταναστευτικού και η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν προτεραιότητες της επικείμενης ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, όπως αυτές διατυπώνονται σε συνέντευξη στο naftemporiki.gr από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.


Παρουσιάζουμε τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης στους Σκοπιανούς

ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΤΟΜΕΙΣ

Με επίκεντρο τον τουρισμό, το διαμετακομιστικό εμπόριο, τη Διεθνή Εκθεση, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014, γίνεται η παρουσίαση της πόλης στα Σκόπια, στις 10 Δεκεμβρίου.

 

Γεωργιάδης: Κάποιοι θα ξεβολευτούν

Ανοιχτός στον διάλογο με κόμματα αλλά και με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην εξαιρέσει κανένα από την τήρηση της σχετικής με τη διαθεσιμότητα νομοθεσίας.


Κι όμως ο Ηλιος δεν κατάπιε τον «κομήτη ISON»!

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο κομήτης ISON βγήκε ηττημένος από τη μάχη του με τον Ηλιο, έκανε ξανά την εμφανισή του αποδεικνύοντας ότι τα κατάφερε!


Οι αλλαγές στους φόρους για 1 εκατ. επαγγελματίες

Τις σοβαρές συνέπειες από τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης θα υποστούν το 2014 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι. Αισθητά μεγαλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια θα είναι τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν στην Εφορία για τα εισοδήματα που απέκτησαν φέτος. 


Στάση εργασίας 11.00-14.00 των δασκάλων

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι έχει κηρύξει για σήμερα Παρασκευή το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις «για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας».

 

Ξάνθη: Χαλασμένα τρόφιμα για τους άπορους έστειλαν από το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης!

Με την όρεξη έμειναν φορείς της Ξάνθης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όταν πήγαν την Πέμπτη να παραλάβουν τα γαλακτοκομικά τα οποία έφτασαν στην πόλη, καθώς σχεδόν το σύνολο αυτών, ήταν ακατάλληλα!

Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τη διπλή εξεταστική

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤΑ ΑΕΙ

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ, να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014, σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο.