Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κινητήρα 1,0 lt με ισχύ 180 PS ετοιμάζει η Ford

Οι άνθρωποι της Ford έχουν… ξετρελαθεί με το νέο τους κινητήρα 1.0 EcoBoost (στη φωτογραφία ο διευθύνων σύμβουλος Άλαν Μουλάλι φιλάει το μοτέρ)! Η απόδοση του συγκεκριμένου συνόλου έχει ήδη φθάσει στους 125 PS, όμως οι μηχανικοί της εταιρίας στοχεύουν πιο ψηλά.

Για μια μέρα «Θεός»



           Λόγω τιμής, είναι πολλά χρόνια τώρα, που «μ’ έτρωγε» η όλη πολιτική κατάσταση ή μάλλον για να ακριβολογώ, η ανυπαρξία της Πολιτικής. Όχι μόνο για τα μεγάλα Εθνικά θέματα, αλλά και για τα «μικρά» καθημερινά, για πολλούς πεζά, αλλά ψυχοφθόρα που καταβαραθρώνουν συνειδήσεις και ήθη του λαού. Λαός που μόνο ανεύθυνος δεν είναι για το «σορολόπ» που επικρατεί απανταχού της επικράτειας.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. - Βρέθηκε ο εκατομμυριούχος;


Ενδεχομένως και σήμερα -αν και οι σχετικές διαδικασίες δεν... φημίζονται για την ταχύτητά τους- μπορεί να μάθει η επιτροπή ελέγχου των «πόθεν έσχες» της Βουλής το όνομα του βουλευτή-φάντασμα, που στις 4 Μαρτίου 2011, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της επιτροπής για το βρώμικο χρήμα, Π. Νικολούδη, έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ.

 

Τα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας προτιμούν να αυξάνουν τους φόρους παρά να κόβουν από το δημόσιο


Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλες οι οικονομίες της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχουν περάσει σε ύφεση. Παρά ταύτα οι πολιτικοί τους ηγέτες, υπό την καθοδήγηση και τις πιέσεις του Βερολίνου, δείχνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν στη χρήση της δημοσιονομικής σύσφιξης ως κύριου εργαλείου για την επίλυση της κρίσης χρέους. Υπάρχει όμως σοβαρό ζήτημα καθώς εκτιμάται ότι οι ίδιες αυτές πολιτικές ηγεσίες επιδεινώνουν το πρόβλημα παραβιάζοντας την καθιερωμένη συνταγή που συστήνεται διεθνώς ως πιο αποτελεσματική: ‘μειώστε πρώτα τις δημόσιες δαπάνες και μετά αυξήστε τους φόρους΄’. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι η δημοσιονομική προσπάθεια που βασίζεται στη μείωση των δαπανών αποδίδει περισσότερο από ό,τι η αύξηση της φορολογίας.