Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συμμετοχή Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα δοθεί η νομική κάλυψη στη Μονάδα για επιχειρήσεις που συμμετέχει και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η υπαγωγή της στο καινούργιο οργανόγραμμα του ΓΕΕΘΑ.


Guardian: Ο Πάπας ξεπέρασε σε δημοτικότητα και τον Ομπάμα

Ο αρθρογράφος Τζόναθαν Φρίντλαντ της εφημερίδας Guardian υποστηρίζει σε δημοσίευμά του ότι ο νέος Πάπας Φραγκίσκος, αν και βρίσκεται μόνο μερικούς μήνες στον παπικό θώκο, είναι το πιο πολυσυζητημένο άτομο στο Διαδίκτυο όπως και τα θέματα που τον αφορούν. 


Ο Νταβούτογλου διέψευσε ότι δήλωσε περήφανος για τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου διέψευσε σήμερα ότι είπε στο Ινστιτούτο Brookings των ΗΠΑ πως αισθάνεται «υπερήφανος» για τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί το καλοκαίρι.


Mέσω των ΕΛ.ΤΑ η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ
 

Μέσω των ΕΛΤΑ, με βάση σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει και φέτος η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ΙΧ και ΔΧ.

 

Τον… εξέθεσε ο Μήτρογλου και… τρελάθηκε!

Τρελαμένος ήταν ο Αλεξάντρου Μάτσελ δευτερόλεπτα… πριν το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στον επαναληπτικό της Ρουμανίας με την Ελλάδα.



Ζάιμπερτ: Η αξιοπιστία της Ελλάδας θα απαντηθεί με αξιοπιστία

«Πάντα επιμέναμε η Ελλάδα να αποδεικνύει αξιοπιστία στην εφαρμογή του προγράμματος και ότι τότε βεβαίως σε αυτό θα «σταθεί απέναντι»  η αξιοπιστία των ευρωπαίων εταίρων»


Υπεγράφη η οριστική απόλυση των δύο φυλακισμένων πρώην υπαλλήλων του δήμου Παγγαίου

Υπεγράφη η οριστική απόλυση των δύο πρώην υπαλλήλων του δήμου Παγγαίου, οι οποίοι παρότι είναι φυλακισμένοι για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη όλο αυτό το διάστημα πληρώνονταν κανονικά.


Την επαναλειτουργία των ΑΕΙ ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τον Θ. Πελεγρίνη

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, κάλεσε στο γραφείο της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για να συζητήσουν για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.


Μειώθηκε η εγκληματικότητα το πρώτο δεκάμηνο φέτος

Μείωση καταγράφεται το πρώτο δεκάμηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, στις βασικές κατηγορίες των αδικημάτων και ιδίως στις ανθρωποκτονίες, τις ληστείες, τις κλοπές-διαρρήξεις και τις κλοπές τροχοφόρων. 


Κρήτη: Ο υπάλληλος που παραιτήθηκε από το δημόσιο για να φτιάχνει σαπούνια!

Ο εικονιζόμενος δηλώνει αηδιασμένος από τα όσα έζησε στο δημόσιο και εξηγεί γιατί πήρε μια απόφαση... αδιανόητη για τους περισσότερους...



''Βυθίζεται'' ο ελληνικός εμπορικός στόλος

Μόλις 1.909 πλοία αριθμεί πλέον ο ελληνικός εμπορικός στόλος μετά τη νέα μείωση κατά 2,7% που εμφάνισε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.



Αέριο: Πρόσβαση και για ιδιώτες στο δίκτυο του TAP

Ο ΤΑΡ θα είναι υποχρεωμένος να κατασκευάσει και επιπλέον διασυνδέσεις με ενδιαφερόμενους (ιδιώτες) αγοραστές φυσικού αερίου, ενώ τίθενται και περιορισμοί για τις δεσπόζουσες εταιρείες προμήθειας. 


Τατσόπουλος: «Κουνάω μαντήλι» αν συνεργαστούμε με τον Καμμένο

Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τον ίδιο μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος.


Υφεση και το 2014 «βλέπει» ο ΟΟΣΑ

Υφεση και το 2014, αν και ρηχότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, «βλέπει» στην Ελλάδα ο ΟΟΣΑ.
Συγκεκριμένα, αναμένει για το επόμενο έτος συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,4% (έναντι πτώσης 1,2% που έλεγε την άνοιξη), κόντρα στις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.



Η Ελλάδα στο Μουντιάλ!

ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Συνεπής στο ραντεβού με την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας αποδείχθηκε η Εθνική ομάδα, που με παρακαταθήκη τη νίκη με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Βουκουρέστι από τη Ρουμανία και θα βρεθεί για τρίτη φορά στην τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το 1994 (ΗΠΑ) και το 2010 (Νότια Αφρική).

 

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζέψετε για να γλιτώσετε φόρους - Αναλυτικά στοιχεία

TA SOS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ
Mε την πληρωμή έξτρα φόρου 22% απειλούνται οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν θα καταφέρουν μέχρι το τέλος του έτους να συλλέξουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους.


Μειώθηκε τον Οκτώβριο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από ΕΚΤ και ELA

ΣΤΑ 70,36 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
 Στα 70,36 δισ. ευρώ υποχώρησε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών τον Οκτώβριο από τους μηχανισμούς ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA), από τα 72,78 δισ. ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο.