Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Την επαναλειτουργία των ΑΕΙ ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τον Θ. Πελεγρίνη

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, κάλεσε στο γραφείο της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για να συζητήσουν για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.



Η κ. Κουτζαμάνη, τόνισε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου ότι τα ΑΕΙ πρέπει να επαναλειτουργήσουν, υπογραμμίζοντας ότι διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα εφόσον συνεχισθεί το κλείσιμο των πανεπιστημίων, καθώς παραβιάζονται δικαστικές αποφάσεις που έχουν κηρύξει τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων παράνομες.
Σύμφωνα  με δικαστικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα,  οι οποίες ωστόσο τόνιζαν ότι η Εισαγγελέας  φέρεται να θύμισε στον πρύτανη ότι έχει και ο ίδιος ποινικές ευθύνες αν δεν πράξει τα δέοντα για την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου.
Σημειώνεται  ότι η απεργία των διοικητικών υπάλλήλων κρίθηκε παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Είχε προηγηθεί η εκ νέου προσφυγή στη δικαιιοσύνη του υπουργού Παιδείας ο οποίος ζητούσε  να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η νέα κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί έως και την Παρασκευή.
Προκαταρκτική εξέταση για την απεργία των διοικητικών
Σημειώνεται ότι σήμερα η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απεργούν, διαπράττουν το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.
Ειδικότερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σχετικά με τη συνέχιση της απεργίας των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, παρά το γεγονός ότι με την υπʼ αριθμ. 3006/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η εξαγγελθείσα τοιαύτη για το χρονικό διάστημα από 18-11-2013 έως 23-11-2013 έχει κριθεί παράνομη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Η παραγγελία δόθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο δε αυτής θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω απεργία συνεχίζεται παρά την επίδοση της πιο πάνω απόφασης και, σε θετική περίπτωση, τυχόν στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παραβίασης διάταξης δικαστικής απόφασης».

newsroom, naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου