Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

"Μπεντρεντίν, ο Σεΐχης που μαρτύρησε στις Σέρρες"

Εγώ τώρα θα αποκαλυφθώ και θα επαναστατήσω! Όλοι οι άνθρωποι της γης, θα πάμε να καταλάβουμε τη γη. Και χρησιμοποιώντας τη δύναμη των επιστημών, και το μυστικό της ενότητας εμείς θα καταργήσουμε τους κανόνες των εθνών και των θρησκειών. (Απόσπασμα από το ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ «Tο έπος του γιου του Καδή της Σιμάβνα Σεϊχη Μπεντρεντίν»)


Στο 1 δις Ευρώ το ΕΛΛΕΙΜΜΑ του ΙΚΑ για το 2015

Η μείωση της Κρατικής χρηματοδότησης κατά 6,42%, καθώς και η σημαντική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, "εκτινάσσουν" το έλλειμμα του ΙΚΑ για το 2015, στα 982,7 εκατ. ευρώ (941,9 εκατ. ευρώ στον κλάδο των συντάξεων και 40,8 εκατ. ευρώ στον κλάδο των παροχών σε χρήμα), καθιστώντας δυσοίωνο το μέλλον του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Φορέα της Χώρας. 


ΟΟΣΑ: Στα 79,2 έτη το προσδόκιμο ζωής στις χώρες της ΕΕ

Το προσδόκιμο ζωής στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά μέσο όρο σε σχέση με τη δεκαετία του 1990, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του για την υγεία στην Ευρώπη ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).


Βρέθηκε ο 12χρονος που είχε εξαφανιστεί στα Τρίκαλα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 12χρονου αγοριού που έφυγε με ποδήλατο, το μεσημέρι της Τετάρτης από το σπίτι του στην Πύλη Τρικάλων και τα ίχνη του είχαν χαθεί.


Βρέθηκαν λίρες σε παλιό σπίτι της Ξάνθης; Οργιάζουν οι φήμες

Τρία κουτιά γεμάτα λίρες έκρυβε ένα παλιό σπίτι στον οικισμό της Κυψέλης στην Ξάνθη, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. 


Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις διορθωτικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ