Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σε πολιτικό λαβύρινθο η Ιταλία - Στην ανηφόρα τα spread - Παγωμάρα στο Βερολίνο


Από τον πολιτικό λαβύρινθο πασχίζουν να βγουν τα κόμματα στην Ιταλία, μετά το χθεσινό, αδιέξοδο εκλογικό αποτέλεσμα, απόρροια αγανάκτησης, κούρασης και απόρριψης της λιτότητας. Οι εξελίξεις εγκαινιάζουν περίοδο ανασφάλειας εν μέσω ύφεσης, προκαλώντας αμηχανία στους Ιταλούς και τριγμούς στην Ευρώπη. Αντιδρώντας στο σκηνικό αβεβαιότητας, τo spread των δεκαετών ιταλικών ομολόγων εκτινάχθηκε στο 4.84% αυξανόμενο κατά περίπου μισή μονάδα και φθάνοντας στην υψηλότερη τιμή του έτους, ενώ η ιταλική κάλπη επέδρασε αρνητικά στο κόστος δανεισμού ολόκληρου του μεσογειακού νότου, επηρεάζοντας το spread σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα.


Η Κανέλλη αμφισβητεί την Αλέκα: Το ΚΚΕ απαιτεί ανανέωση ηγεσίας

Περίεργη διάρρηξη στο σπίτι της Λιάνας Κανέλλη

 Παρότι ο Περισσός επιχειρεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για τις απολύσεις στην κομματική εφημερίδα «Ριζοσπάστης», η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, με συνέντευξή της, «άδειασε» απολύτως το κόμμα της και αμφισβήτησε την ηγεσία του.


Στους 667.733 οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ Την 1η Οκτωβρίου του 2012

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στα βουλευτικά έδρανα στη Βουλή. Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφει ο Α. Μανιτάκης, από τους 667.733 υπαλλήλους, οι 571.123 είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, δικαστικοί λειτουργοί και δημόσιοι λειτουργοί.

Στους 667.733 ανέρχονταν την 1η Οκτωβρίου του 2012 οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, σύμφωνα με στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και διαβιβάστηκαν στη Βουλή.
Προηγήθηκε σχετική ερώτηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή του κόμματος Αλέξη Μητρόπουλου.