Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ξανά στο κυνήγι των αποδείξεων


Στο κυνήγι των αποδείξεων φαίνεται πως θα επιδοθούν και πάλι οι Έλληνες, σύμφωνα με νέο σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Μάλιστα, στο νέο σύστημα θα εκπίπτουν, σε ποσοστό 100% από το εισόδημα των φορολογουμένων, οι αποδείξεις από ορισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και από κάποιες εταιρείες παροχής υπηρεσιών.
Στόχος του υπουργείου να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή αν η τρικομματική κυβέρνηση καταλήξει σεκατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ.


Σήμερα οι αποφάσεις για το επίδομα θέρμανσης_ Η επιμήκυνση θα κρίνει τις παρεμβάσεις στη φορολογία

Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με συντελεστές από 20% έως και 45%, από το 2014 (εισοδήματα 2013), χωρίς αφορολόγητο όριο αλλά με σημαντικές εκπτώσεις για όλες τις δαπάνες με αποδείξεις, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και νέο σύστημα εξόφλησης των ληξιπροθέσμων χρεών κρύβει η σχεδιαζόμενη φορολογική μεταρρύθμιση.

Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με συντελεστές από 20% έως και 45%, από το 2014 (εισοδήματα 2013), χωρίς αφορολόγητο όριο αλλά με σημαντικές εκπτώσεις για όλες τις δαπάνες με αποδείξεις, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, νέο σύστημα εξόφλησης των ληξιπροθέσμων χρεών, «φιλικότερο» ποινολόγιο με κατάργηση ποινών για τις τυπικές παραβάσεις αλλά και λογικά πρόστιμα και τόκοι, καθώς και ένα φόρο στα ακίνητα που θα αποφέρει 3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση κρύβει η σχεδιαζόμενη φορολογική μεταρρύθμιση.