Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Το παιδί, ο Άι Βασίλης, ο χαφιές και η αγορά

             Οι γιορτές ήρθαν, αχ αυτές οι γιορτές. Ναι, μιλάω για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ήρθαν εν μέσω «κρίσης», με επικρίσεις και διακρίσεις. Όποιος δεν ήταν έτοιμος να τις υποδεχθεί, θα είναι στην δυσάρεστη θέση, να περιμένει και τις «ανακρίσεις» των παιδιών και θα πρέπει να μη «ρετάρει» στις αποκρίσεις. Γιατί, όπως λένε και οι παιδοψυχολόγοι, δεν πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά ότι τα λέμε ψέματα.

Σήµατα επιµήκυνσης από Ευρώπη και ΔΝΤ




Αντίστροφη µέτρηση για την απόφαση επιµήκυνσης του χρόνου εξόφλησης του δανείου της τρόικας στην Ελλάδα αρχίζει µε τον καινούργιο χρόνο, καθώς το Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο έχει ήδη ουσιαστικά πει το «ναι», ενώ και η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πιθανό να αποφασίσει εντός του Ιανουαρίου.

Σαρωτικές οι μετατάξεις




Εγκύκλιος απογραφής για όλο το Δημόσιο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

 

Ποδαρικό στον καινούργιο χρόνο με «Καλλικράτη» στο βαθύ κράτος θα κάνει το υπουργείο Εσωτερικών με στόχο από τα τέλη του Ιανουαρίου να «απογειωθεί» ένα σύστημα με την καλλικράτειο φιλοσοφία σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, εφαρμόζοντας σαρωτικές μετατάξεις και μετακινήσεις προσωπικού από «νεκρές» υπηρεσίες και φορείς σε πόστα πρώτης γραμμής, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, οι εφορίες και γενικά οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες υγείας.

Τίτλοι τέλους για το «Ράδιο Αρβύλα»;




Τα σχέδια του Αντώνη Κανάκη και της παρέας του

 

Φαίνεται πως είναι η τελευταία σεζόν που το πετυχημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα προβάλλεται από το κανάλι του Αμαρουσίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, ο Αντώνης Κανάκης και οι συνεργάτες του δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τηλεοπτικά με το «Ράδιο Αρβύλα», μια απόφαση που, όπως φαίνεται, είναι οριστική και αμετάκλητη.

Γυναίκες στην εξουσία


             Τον τελευταίο καιρό και ειδικά μετά από την ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», άρχισε πολύ να «παίζει» ο όρος της γυναίκας Πρωθυπουργού ή αρχηγού Κράτους (Θεός φυλάξει)
             Όχι, δεν είμαι μισογύνης, κάθε άλλο. Ίσα-ίσα που θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο. Πιστεύω πολύ στην γυναικεία ευφυΐα, στο «θηλυκό» μυαλό που γεννάει πάντα ιδέες, άσχετα αν είναι καλές ή κακές και στην γυναικεία θέληση.