Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αρχίσαμε…




          
Γύρισε πάλι ο καιρός και η Περσεφόνη βρέθηκε, επιτέλους, στην αγκαλιά της μάνας Δήμητρας. Εδώ που τα λέμε, ειδικά φέτος, δεν ήταν και πολύ σκληρή απέναντί μας και είχαμε πολλά καλοκαιράκια μέσα στο καταχείμωνο.



Είδε Σαμαρά το αφεντικό της Gazprom


Την τρίτη επίσκεψή του μέσα σε δύο μήνες πραγματοποιεί ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Gazprom και δεξί χέρι του προέδρου Πούτιν, Αλεξέι Μίλερ. Το αφεντικό της Gazprom είχε δεύτερη σε μικρό διάστημα συνάντηση με τον Α. Σαμαρά.



Πολιορκία στη ΔΕΠΑ από τους Ρώσους

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΑΛ. ΜΙΛΕΡ
 
 

Την κρίσιμη φάση στην οποία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου σηματοδοτεί η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ. Η ρωσική πλευρά επείγεται να κλείσουν οι εκκρεμότητες. Την απασχολούν η είσπραξη των οφειλών και η αποτροπή ενός πιθανού βέτο από την Κομισιόν

Οι «πιστολάδες» της Βουλής!

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 
 

Απαγόρευση εισόδου στη Βουλή των... πιστολάδων βουλευτών ζήτησε χθες με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Σώματος η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, με αφορμή αρκετά «κρούσματα» με πρωταγωνιστές κάποιους συναδέλφους της που έχουν κατά καιρούς θεαθεί να κυκλοφορούν μέσα στους χώρους της Βουλής ζωσμένοι με... κουμπούρια!

 

Ανησυχία για τις «μαύρες τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων και των έμμεσων φόρων


Στα 306 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, όταν ο στόχος ήταν να διαμορφωθεί στα 3,6 δισ ευρώ. Ωστόσο, τα στοιχεία για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους έμμεσους φόρους δημιουργούν ανησυχία. 


Οριστικό τέλος για τεκμήρια και αποδείξεις. 13 ανατροπές στους φόρους

Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
 
 Τους τελευταίους μήνες ζωής... μετρούν τα τεκμήρια διαβίωσης και το μέτρο των αποδείξεων. Από την Πρωτοχρονιά του 2014 πέφτουν... οι τίτλοι τέλους. Τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που θεσπίστηκαν και εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά το 1978 από τον αείμνηστο Αθ. Κανελλόπουλο με στόχο τον προσδιορισμό με τεκμαρτό τρόπο των εισοδημάτων όλων των φορολογουμένων καταργούνται. Την ίδια τύχη θα έχει και το μέτρο συλλογής αποδείξεων για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου που καθιερώθηκε το 2010 με στόχο τη σύλληψη του ΦΠΑ που «κλέβουν» από το Δημόσιο, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που αποφεύγουν συστηματικά να κόβουν αποδείξεις.