Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Συζήτησαν ελληνική έξοδο με... bonus αποχώρησης 50 δισ. - Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ


Μυστική τηλεδιάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι κάθε ένα από αυτά θα πρέπει να προετοιμάσει ένα σχέδιο μη μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση που η Ελλάδα τελικά αποφασίσει να εγκαταλείψει την κοινή νομισματική ζώνη, αποκαλύπτει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους της ευρωζώνης. Το Υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα σημειώνοντας ότι πέραν του ότι δεν «αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, κάνει κακό και στην προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της».
Η συμφωβνάι μεταξύ των κρατών - μελών, ανέφερε το δημοσείευμα, έγινε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ (Eurogroup Working Group) που ξεκίνησε στη 1.00 η ώρα το μεσημέρι της Δευτέρας και διήρκεσε μία ώρα.


CSU: «Αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αν κερδίσουν οι ριζοσπάστες»

«Η ημέρα των εκλογών θα σημάνει την ώρα για τους Ελληνες στο ευρώ. Αν οι κομμουνιστές ή άλλοι ριζοσπάστες κερδίσουν τις εκλογές, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είναι αναπόφευκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλεξαντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας της Χριστιανοσοσιαλιστικής Ενωσης (CSU).

 Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι αναπόφευκτη, αν οι ριζοσπάστες, που τάσσονται κατά των μέτρων λιτότητας, κερδίσουν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και σταματήσουν τις επώδυνες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε ο Αλεξαντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) - ενός από τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμου της Αγκελα Μέρκελ.