Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Εθελοντές κατασκόπους με... γνώση ελληνικών ζητούν τα Σκόπια

Εθελοντές κατασκόπους με... γνώση ελληνικών ζητούν τα Σκόπια

Αγγελία στον επίσημο ιστότοπό της έβαλε η Υπηρεσία Πληροφοριών της ΠΓΔΜ.
Στην αγγελία αναγράφεται ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών ζητά πέντε εθελοντές οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στην υπηρεσία για διάστημα έξι μηνών. Στις προϋποθέσεις αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι είτε νομικής, είτε πολιτικών επιστημών, είτε ηλεκτρονικών υπολογιστών είτε οικονομικών σπουδών, είτε να γνωρίζουν ασιατικές γλώσσες ή την ελληνική γλώσσα. Οι εθελοντές θα πρέπει να μην είναι μεγαλύτεροι των 30 ετών, να γνωρίζουν αγγλικά και να χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


«Εστηναν» κυβέρνηση το δίωρο που νόμιζαν ότι ήταν πρώτοι

 
Το σενάριο της συγκυβέρνησης με τη Δημοκρατική Αριστερά τέθηκε επί τάπητος για περίπου ένα δίωρο στην Κουμουνδούρου, όσο υπήρχε έντονη η αίσθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα. Ενα σενάριο που «ευτυχώς κάηκε νωρίς», όπως παραδέχονταν στελέχη και από τις δύο πλευρές…
Σε αυτό το διάστημα εκφράστηκαν όλες οι πιθανές παράμετροι της συνεργασίας: από την απόλυτη συμφωνία μέχρι τα σημεία πιθανής διαφωνίας. Πολύ πριν καταλήξουν οι αριθμοί πάντως, είχε γίνει αντιληπτό ότι θα ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς το βασικό σημείο αντιπαράθεσης των κομμάτων, ο χειρισμός του Μνημονίου, θα ήταν και το μεγάλο αγκάθι. 
 

ΗΠΑ: Ελπίζουμε σε ταχύ σχηματισμό κυβέρνησης


Την ελπίδα του ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών θα οδηγήσει γρήγορα στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης που εγκαίρως θα πραγματοποιήσει προόδους απέναντι στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα εξέφρασε ο Λευκός Οίκος.


Η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει επίσης ότι είναι προς το συμφέρον όλων η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη με παράλληλη τήρηση των δεσμεύσεών της και διαβεβαιώνει ότι θα συνεργαστεί με την Ελλάδα σε πνεύμα συνεργατικότητας.
«Συγχαίρουμε τον ελληνικό λαό για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε μια δύσκολη στιγμή», σημείωσε o Jay Carney, εκπρόσωπος Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα και πρόσθεσε: