Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

"Η Ελλάδα αξίζει συμπάθεια και όχι ανάθεμα"


Από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά, η Ελλάδα έχει υποστεί δεκάδες επικρίσεις από τον ξένο τύπο, με δυσφημιστικά ή και χυδαία δημοσιεύματα.
Παράλληλα, υπήρξαν και ξένοι δημοσιογράφοι που θέλησαν να απαντήσουν στις επιθέσεις κατά της χώρας μας, αφού την επισκέφθηκαν, όπως η Κάισα Έκις.
Η ματιά του Βρετανού αρθρογράφου John Humphrys είναι αρκετά διαφορετική, καθώς έχει σπίτι στην Ελλάδα και ο γιος του ζει στη χώρα μας.


Νεκρός ορειβάτης στο όρος Μπέλλες


Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες, τα σωστικά συνεργεία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν έγκαιρα τον ορειβάτη που αγνοούνταν από την Παρασκευή στο όρος Μπέλλες των Σερρών.


Για τη λειτουργία των δασικών συνεταιρισμών


Δημόσια διαβούλευση επι του σχεδίου νόμου σχετικά με τη συμπλήρωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των δασικών συνεταιρισμών


Ενδιαφέρον της Noble για έρευνες στην Ελλάδα


Ενδιαφέρον για την αναζήτηση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στην ελληνική επικράτεια έχει εκδηλώσει η αμερικανική Noble Εnergy όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.
Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των υδρογονανθράκων, όπου μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη με δημόσια έσοδα, τα οποία τόσο πολύ ανάγκη έχει η χώρα.