Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για κάθε εκλογικό αποτέλεσμα

Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρος της Κομισιόν «Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Πυρετωδώς φαίνεται να ετοιμάζεται η Ευρώπη για την επόμενη ημέρα των ελληνικών εκλογών, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο που θα μπορούσε να προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, εστιάζοντας στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.
 O πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επανέλαβε χθες στην Ευρωβουλή στο Στρασβούργο τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.


ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ Παιχνίδια με τις μυστικές δημοσκοπήσεις


Τα επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα νίκης μέσω διαρροών, με στόχο τη συσπείρωση ψηφοφόρων και τους αναποφάσιστους. Οι μυστικές δημοσκοπήσεις -λόγω του νόμου που απαγορεύει τη δημοσιοποίησή τους 15 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης- εντάσσονται πλέον στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει κυρίως μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

 

Υποβάθμισε Ισπανία και Κύπρο η Moody's


Κατά τρεις βαθμίδες υποβάθμισε το αξιόχρεο της ισπανικής οικονομίας ο οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Moodys, ενώ κατά δύο βαθμίδες υποβαθμίστηκε η Κύπρος.
Αργά την Τετάρτη τα κρατικά ισπανικά ομόλογα υποβαθμίστηκαν από τη Moodys σε Baa3 από Α3.
Στο σκεπτικό του οίκου αξιολόγησης αναφέρεται αφενός ο δανεισμός των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και αφετέρου η «πολύ περιορισμένη» πρόσβαση της ισπανικής οικονομίας στις αγορές.