Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ισλανδός πρόεδρος: Βγήκαμε από την κρίση γιατί δεν ακούσαμε την Τρόικα!


«Η Ισλανδία κατάφερε να υπερβεί με επιτυχία την κρίση, επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι χώρες της ευρωζώνης. Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν» λέει στην Deutsche Welle σήμερα o πρόεδρος της χώρας Ολ. Γκρίμσον.


«Κλειδώνει» στις 50.000 το αφορολόγητο

Με συντελεστές από 0,1% έως 2% ο νέος ενιαίος φόρος - Νέα και οριστική σύσκεψη την Τετάρτη

Στο ύψος των 50.000 ευρώ φαίνεται ότι «κλειδώνει» τελικά το αφορολόγητο όριο, πέραν του οποίου θα επιβάλλεται ο νέος ενιαίος φόρος των ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος που καταβάλλεται σήμερα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το ΦΑΠ.
Οι συντελεστές του νέου φόρου, ο οποίος θα επιβληθεί από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτος και θα πρέπει να καταβληθεί σε πέντε δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα είναι, εκτός απροόπτου, το Σεπτέμβριο, θα κυμαίνονται από 0,1% έως και 2%, για ακίνητα όμως υψηλής αντικειμενικής αξίας, ενώ θα υπάρχει κλίμακα με 6 - 8 κλιμάκια.


Ενταλμα σύλληψης για τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη


ΓΙΑ ΧΡΕΗ 200.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
 
 

Τον εντοπισμό και τη σύλληψη του γνωστού ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη φέρεται να έχει διατάξει ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, καθώς ο ηθοποιός εμφανίζεται να χρωστά στο δημόσιο 200.000 ευρώ.