Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγραμμα για ένταξη 55.000 ανέργων στην αγορά εργασίας


Την υλοποίηση προγράμματος για την ένταξη τουλάχιστον 55.000 νέων στην αγορά εργασίας από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης από το βήμα εκδήλωσης «People in Crisis», που διοργανώνει το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).
Πρόκειται για «πακέτο» δράσεων που περιλαμβάνει αφενός ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα κατάρτισης, πρακτικής εκπαίδευσης και επιδοτούμενης απασχόλησης για νέους έως 29 ετών, αλλά και προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας σε καινοτόμους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και στην αγροτική παραγωγή.


Επιβράδυνση πληθωρισμού στο 1% το Νοέμβριο


Στο 1% υποχώρησε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού το Νοέμβριο από 1,6% που ήταν τον Οκτώβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Συγκεκριμένα, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Νοεμβρίου 2012, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2011, προκύπτει αύξηση 1,0%, έναντι αύξησης 2,9% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.