Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Αμφισβητείται η αυθεντικότητα του πάπυρου που γράφει για την «σύζυγο του Ιησού»

«ΑΡΧΑΙΟΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»
Ο αμφιλεγόμενος πάπυρος στον οποίο γίνεται λόγος για τη "σύζυγο του Ιησού" πιθανότατα είναι όντως αρχαίος και δεν κατασκευάστηκε πρόσφατα, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ και βασίζεται σε επιστημονικές αναλύσεις του εγγράφου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημόσια ΙΕΚ για τυφλά και κωφά άτομα

Έως 16 Απριλίου η προθεσμία για υποβολή συμμετοχής

H έναρξη των μαθημάτων  θα γίνει την Τετάρτη 23 Απριλίου 

Δύο νέα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής ξεκινούν τη λειτουργία τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά στη χώρα.


Ράλι κλασσικών αυτοκινήτων στις Σπέτσες

Οι Σπέτσες και το Poseidonion Grand Hotel υποδέχθηκαν για 24 μόλις ώρες τα πιο όμορφα κλασσικά αυτοκίνητα σε ένα μοναδικό ράλι που κέρδισε τις εντυπώσεις.



Επιτέλους μειώνεται η ανεργία

Σοβαρές ενδείξεις μείωσης της ανεργίας προκύπτουν από την ΕΛΣΤΑΤ καθώς τον Ιανουάριο του 2014 εμφανίζεται πτώση μισής ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2013.

Στο 4,95% η απόδοση για το 5ετές ομόλογο - Αντλούνται 3 δισ. ευρώ

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 20 ΔΙΣ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Μετά από 4 χρόνια αποκλεισμού η Ελλάδα βγήκε και επισήμως σήμερα στις αγορές, με το ελληνικό Δημόσιο να αντλεί 3 δισ. ευρώ από την έκδοση του νέου 5ετούς ομολόγου αναφοράς με απόδοση 4,95%.

Κόμμα των τουρκοφρόνων της Θράκης στις Ευρωεκλογές

Στους συνδυασμούς του κόμματος θα συμπεριληφθούν και μέλη των εν Ελλάδι "Γκρίζων Λύκων", που είχαν υποδεχθεί με θέρμη τον Τούρκο αρχηγό τους όταν επισκέφθηκε την Θράκη προ μηνών


Εντατικοί έλεγχοι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενόψει του Πάσχα

Ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θέτει σε εφαρμογή σχέδιο δράσης που αφορά σε εντατικούς ελέγχους στον τομέα του κρέατος των αμνοεριφίων, με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας, της ασφάλειας των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.