Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Σκάνδαλο με τη σλοβάκα που όρισε η Κομισιόν σύμβουλο ΤΑΙΠΕΔ στην Ελλάδα

Ηταν ένα από τα τρία μέλη που όρισαν τα κράτη της Ευρωζώνης και η Κομισιόν...

Παραιτήθηκε από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου η Σλοβάκα Άννα Μπουμπενίκοβα, ένα εκ των τριών μελών που είχαν ορίσει τον Αύγουστο του 2011 τα κράτη της Ευρωζώνης και η Κομισιόν.
 
Σε ανακοίνωσή της με ημερομηνία 10 Αυγούστου, η Κομισιόν αναφέρει ότι «τον Αύγουστο του 2011, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισαν τα 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε νεοσύστατου Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
 

Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος Στάχτη 40.000 στρέμματαΜετά τη μεγάλη κινητοποίηση Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος Στάχτη 40.000 στρέμματα



Μάχη με τις εστίες που απομένουν δίνουν οι πυροσβέστες στο Αγιο Όρος, όπου η πυρκαγιά είναι πλέον σε ύφεση, λόγω και της βροχής που έπεφτε κατά διαστήματα τη νύχτα στην περιοχή. Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, έχουν καεί περισσότερα από 40.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης.