Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Απόσυρση μελομακάρονων με μούχλα από τον ΕΦΕΤ


Παρουσία ευρωτίασης (μούχλας) σε μελομακάρονα για τα οποία η εταιρεία LIDL Ελλάς είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης από την κατανάλωση, χωρίς ενημέρωση των καταναλωτών, διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για αγορά μελομακάρονων με επιφανειακή ευρωτίαση (μούχλα) από σούπερ μάρκετ της εταιρείας LIDL Ελλάς, στην Αλεξανδρούπολη.

Γ. Προβόπουλος: Ίσως έρθει συντομότερα η ανάκαμψη


Η ανάκαμψη και η επιστροφή στην ανάπτυξη αποτελούν εθνική προτεραιότητα, υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος κατά τη Συζήτηση επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2012 στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Μετά από σοβαρές καθυστερήσεις και αβεβαιότητες η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε νέες συνθήκες που υπό προϋποθέσεις δίνουν νέα προοπτική στην οικονομία, είπε ο κ. Προβόπουλος, σημειώνοντας ότι υλοποιήθηκαν τα προαπαιτούμενα της δανειακής σύμβασης και δόθηκε σαφές μήνυμα ότι η ελληνική πλευρά τηρεί τις υποχρεώσεις της.


Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων – Απόσπαση Υπαλλήλων


Eνιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων – Ανακοίνωση / Πρόσκληση για την Απόσπαση Υπαλλήλων

H Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, προκειμένου να στελεχώσει τις υπηρεσίες της σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 123/2012 (ΦΕΚ 216/Α/05.11.2012) «Οργανισμός Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.)», προτίθεται να προβεί σε απόσπαση υπαλλήλων από το προσωπικό της Μ.Ο.Δ. Α.Ε. κατά προτεραιότητα, όπως ορίζει η παρ. 2 του άρθρου 9 του Ν. 4013/2011 (ΦΕΚ 204/Α΄), καθώς και από τους φορείς του δημοσίου τομέα, όπως ορίζονται στις περιπτώσεις α και β της παρ. 6 του άρθρου 1 του Ν. 1256/1982, και για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους να υποβάλουν αίτηση απόσπασής τους στη Γραμματεία της.
Η διάρκεια της απόσπασης ορίζεται τριετής (3) με δυνατότητα ανανέωσης, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4013/2011.
Οι προς πλήρωση θέσεις κατανέμονται κατά κλάδο και ειδικότητα ως εξής: