Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κατηγορείται ο Ζαγοράκης!

Ποινική δίωξη κατά του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ηλία Βιολίδη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.



Η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από μελέτη του πορίσματος των ελεγκτών του ΣΔΟΕ διαπίστωσε αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στην ταμειακή διευκόλυνση του Ηλία Βιολίδη προς την ΠΑΕ με επιταγές του.
Σύμφωνα με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ πιστωτές της ΠΑΕ πληρώνονταν με επιταγές του πρώην αντιπροέδρου, στον οποίο επιστρέφονταν εν συνεχεία τα χρήματα από την ΠΑΕ με κατάθεση σε τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά αρκετές από τις επιταγές αυτές στους πιστωτές σφραγίστηκαν ή ακυρώθηκαν.


Ρόμπεϊ: Πολιτική βούληση για συστημική αντιμετώπιση της κρίσης

Παρουσία Γιούνκερ η αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ

 

Τη θέση ότι υπάρχει εκ μέρους των ηγετών της ΕΕ βούληση για αντιμετώπιση της κρίσης με συστημικό τρόπο, διατύπωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, μία ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
«Μίλησα σε πολλούς ηγέτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και εβδομάδων και είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω αυτήν την πολιτική βούληση», ανέφερε σε ομιλία του ενώπιον των πρεσβευτών της ΕΕ.