Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ την Πέμπτη 10 Οκτώβρη

Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου σε 497.894 δικαιούχους.


Διατροφή για καπνιστές

Είστε από εκείνους που συνεχίζουν να καπνίζουν ή έστω δεν καταφέρνουν να ελαττώσουν τα δυο και τρία πακέτα που καπνίζουν καθημερινά; Μάθετε ότι μπορείτε τουλάχιστον να αλλάξετε τη διατροφή σας και με αυτό τον τρόπο να θωρακίσετε καλύτερα τον οργανισμό σας απέναντι στις επιπτώσεις του τσιγάρου.


Ποινή φυλάκισης 20 ημερών σε τρεις καταληψίες μαθητές

ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Με ποινή φυλάκισης 20 ημερών ο καθένας, τιμωρήθηκαν τρεις μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου, ενώ με ποινές 4 μηνών φυλάκιση ο καθένας τιμωρήθηκαν άλλοι τρεις εξωσχολικοί νεαροί, από το αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας.

 

Εφέτη ειδικό ανακριτή ζητά για τις Σκουριές ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών

Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητά ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Εφετών Παναγής Γιαννάκης, για να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής, που θα αναλάβει την ποινική διερεύνηση της καταδρομικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της "Ελληνικός Χρυσός", τον περασμένο Φεβρουάριο.



Προς διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης

Απαιτείται η έγκριση της τρόικας


 Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να επεξεργάζεται τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος θέρμανσης, ώστε να καταβληθεί σε περισσότερους δικαιούχους.


Πάνω από τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α – Ράλι στις τράπεζες

Με τις τραπεζικές μετοχές να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης, το ελληνικό χρηματιστήριο συνέχισε για τέταρτη ημέρα στον ρυθμό των πολύ καλών επιδόσεων, ξεπερνώντας και τις 1.100 μονάδες, με ιδιαίτερα υψηλό τζίρο. Στο +10,64% η Εθνική, στο +13,71% η Eurobank.


Αποκτούν ταυτότητα οι ελληνικές ποικιλίες οσπρίων

ΣΤΟΧΟΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ
 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε απόφαση σχετικά με τον καθορισμό, για πρώτη φορά, των προωθούμενων για καλλιέργεια στη χώρα ελληνικών ποικιλιών οσπριοειδών και κτηνοτροφικών φυτών με στόχο τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τις εισαγωγές οσπρίων και ζωοτροφών.

 

ΥΠΟΙΚ: Απόκλιση 5,7% στα έσοδα οκταμήνου

Αυξήθηκε κατά 31,8% η εισπραξιμότητα ληξιπρόθεσμων οφειλών


 Σημαντική αύξηση εμφάνισε η συνολική εισπραξιμότητα του χαρτοφυλακίου των ληξιπρόθεσμων προς το Δημόσιο οφειλών.

Στα 2,74 δισ. ευρώ ανήλθαν τα συνολικά έσοδα που εισπράχθηκαν από τις ΔΟΥ για το μήνα Αύγουστο, εμφανίζοντας απόκλιση 14,1% έναντι του στόχου, όπως προκύπτει από τα οριστικοποιημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.


Deutsche Bank: Επιστροφή στην ανάπτυξη με 0,8% το 2014

Η κορυφαία γερμανική τράπεζα εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς εκτιμά στην νέα της έκθεση για την Ευρώπη ότι το ελληνικό ΑΕΠ, μετά τη συρρίκνωσή του φέτος, που την υπολογίζει στο 4,3%, θα αρχίσει και πάλι να μεγεθύνεται.


Προϋπολογισμός 2014: Απουσιάζουν οι πόροι για την ανάπτυξη

Η περιοριστική πολιτική θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό συστατικό της προσπάθειας ανάκαμψης, την ώρα που το ασταθές φορολογικό πλαίσιο αποτρέπει την υλοποίηση επενδύσεων.

Οι καθηγητές Οικονομικών Χαράλαμπος Γκότσης και Χρήστος Κόλλιας αναλύουν στο naftemporiki.gr το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2014.
Στην «εντατική» θα παραμείνει η ελληνική οικονομία και το 2014, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών μετά την κατάθεση του προσχεδίου προϋπολογισμού για το ίδιο έτος. 


«Φωλιά του φιδιού» 35 τμήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Επικίνδυνα είχε διογκωθεί το «καρκίνωμα» της Χρυσής Αυγής στο Σώμα της Αστυνομίας. Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει 35 Τμήματα, στα οποία είτε αναπτύσσονταν σχέσεις διαπλοκής είτε διαμορφωνόταν συστηματικά καθεστώς ανοχής στις έκνομες ενέργειες της οργάνωσης. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ήδη 10 αστυνομικοί.


Όλο και λιγότεροι Τούρκοι θέλουν να ενταχθεί η χώρα στην ΕΕ

Η επιθυμία των Τούρκων πολιτών να δουν τη χώρα τους να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση σταδιακά μειώνεται τα τελευταία χρόνια, όπως κατέδειξε μία μελέτη την οποία εκπόνησε το Τουρκικό-Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό και Επιστημονικό Ερευνητικό Ίδρυμα Tavak.