Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

100 εκατ. δίνουν οι Γερμανοί στο ταμείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Εκατό εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Γερμανία, μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, για την δημιουργία ελληνικού ταμείου για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας "Der Handelsblatt", η οποία επικαλείται κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο.


Η Σλοβενία κάλεσε τα Σκόπια να αναλάβουν πρωτοβουλία για την ονομασία


Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μπορούτ Πάχορ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ κάλεσε την ΠΓΔΜ «να αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το ζήτημα της ονομασίας που δεν θα αφήσει αδιάφορους τους εκπροσώπους της Ε.Ε. και της διεθνούς κοινότητας».


Δένδιας: Στην «Αστυνομία της Γειτονιάς» οι δημοτικοί αστυνομικοί


Η προσθήκη μίας νέας υπηρεσίας στο οργανόγραμμα των σωμάτων ασφαλείας είναι το κλειδί για την ομαλή ενσωμάτωση των ανδρών και γυναικών που μέχρι σήμερα υπηρετούν στις ανά Δήμο υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας, διευκρίνισε την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις; - “Έμφραγμα” στο taxisnet


Μόλις 1.800.000 από τα 6 εκατομμύρια των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα και όλα δείχνουν ότι ίσως χρειαστεί και νέα παράταση. Αν και το Taxisnet έχει “ανοίξει” από 24 Μαϊου οι δηλώσεις που βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα είναι περίπου 350.000.



Σε διαθεσιμότητα 10.000 εκπαιδευτικοί ως το 2014 – Στο στόχαστρο υπεράριθμοι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι καθηγητές


- Πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν οι εκπαιδευτικοί χωρίς οργανική θέση
- Ποιες ειδικότητες εκπαιδευτικών κινδυνεύουν περισσότερο με απόλυση
- Ετοιμάζεται μείωση ως και 10% των σχολικών μονάδων και των τμημάτων



2.200 προσλήψεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις


Η επιδότηση διαρκεί 24 μήνες και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να παρέχουν εργασία για άλλους τρεις μήνες.
Δύο χιλιάδες διακόσιες νέες θέσεις εργασίας για πτυχιούχους ΑΕΙ - ΤΕΙ έως 35 ετών θα επιχορηγήσει ο ΟΑΕΔ μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ, που έχει μεγάλη απορροφητικότητα από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα.