Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Συνταγματικό πραξικόπημα; Tου Κώστα Βαξεβάνη

Ένα πρωτοφανές παρασκήνιο, με σκοπό τη δημιουργία κυβέρνησης με κάθε τρόπο χωρίς να πάμε σε νέες εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Το επιχείρημα βεβαίως είναι πως αυτό απαιτεί για μία ακόμη φορά η σωτηρία της πατρίδας. Την σωτηρία της πατρίδας επικαλέστηκαν και όσοι έβαλαν την Ελλάδα στο γύψο πριν από 40 χρόνια, αλλά ας αφήσουμε την Ιστορία όσο διδακτική και να είναι και ας πάμε στα γεγονότα.

Βαριά ήττα για Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

«Οδυνηρή και πικρή ήττα» χαρακτήρισε η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ το αποτέλεσμα των χθεσινών περιφερειακών εκλογών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, παρόλα αυτά διαβεβαίωσε ότι η ευρωπαϊκή της πολιτική δεν θα επηρεαστεί.

Το απόγευμα συνεδριάζει το Eurogroup – Ασφυκτικό το κλίμα για την Ελλάδα


Το αποψινό Eurogrup θα έχει κύριο μενού την Ελλάδα, η συνεδρίαση του συμβουλίου θα έχει κυρίως πολιτικό περιεχόμενο και αμέσως μετά αναμένεται δήλωση σε ό,τι αφορά στη χώρα μας.Στο τραπέζι θα πέσει η οικονομική κατάσταση της χώρας και η πολιτική αστάθεια που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Ουσιαστικά και πάλι υπάρχει μια ομάδα “σκληρών” έναντι της Ελλάδας, με πρώτη τη Γερμανία και πίσω της μια ομάδα χωρών όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία που ουσιαστικά θέλουν να τηρηθεί σκληρή στάση.


Σε χαμηλό 20ετίας «βύθισε» το ΧΑ η απειλή νέων εκλογών


Στο «κόκκινο» βρίσκονται το ελληνικό αλλά και τα ευρωπαϊκά χρηματίστηρια, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα και των δηλώσεων από Ευρωπαίους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το χρηματιστήριο Αθηνών κινείται πλέον κάτω από τις 600 μονάδες, σημειώνοντας νέο χαμηλό 20ετίας, ενώ τα ευρωπαϊκά καταγράφουν πτώση έως και 2,40%.
Συγκεκριμένα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 589,78 μονάδες - νέο χαμηλό 20ετίας -, καταγράφοντας πτώση κατά 3,65%, ενώ ο τζίρος προσεγγίζει τα 11,25 εκατ. ευρώ.