Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Βαριά ήττα για Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

«Οδυνηρή και πικρή ήττα» χαρακτήρισε η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ το αποτέλεσμα των χθεσινών περιφερειακών εκλογών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, παρόλα αυτά διαβεβαίωσε ότι η ευρωπαϊκή της πολιτική δεν θα επηρεαστεί.

«Η δουλειά στην Ευρώπη δεν θα επηρεαστεί», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ μιας σταθερής δημοσιονομικής πολιτικής και της ανάπτυξης», την ώρα που αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η χθεσινή ήττα των Χριστιανοδημοκρατών αποτελεί τιμωρία της πολιτικής λιτότητας.
Παράλληλα η γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι αντιμετωπίζει με «ηρεμία» τις βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε 16 μήνες. «Είμαι αρκετά ήρεμη για τις βουλευτικές εκλογές...Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι επρόκειτο για περιφερειακές εκλογές, δεν ήμουν εγώ επικεφαλής», υπογράμμισε η καγκελάριος.
Άλλωστε, όπως επεσήμανε, οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο δείχνουν ότι ο κυβερνητικός της συνασπισμός με τους Ελεύθερους Δημοκράτες είναι «εξίσου δυνατός» με τη συμμαχία Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Πρασίνων. Επιπλέον, η Μέρκελ δήλωσε ότι έχει «επαφές με το SPD», διευκρινίζοντας: «Θα ξεκινήσω διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Δεκαέξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ υπέστησαν χθες μια μεγάλη ήττα στις περιφερειακές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κατάφεραν να αυξήσουν τα ποσοστά τους.
Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ένα βιομηχανικό κρατίδιο στην δυτική Γερμανία με πληθυσμό 18 εκατομμυρίων, επηρεάζει τις πολιτικές ισορροπίες σε εθνικό επίπεδο.

 Πηγη: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου