Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές πλεόνασμα 520 εκατ. το α’ τρίμηνο

Έλλειμμα 1.354 εκατ. στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού



Έλλειμμα ύψους 1.354 εκατ. ευρώ παρουσιάστηκε στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, έναντι ελλείμματος 7.279 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 4.185 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 520 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 334 εκατ. ευρώ το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2.338 εκατ. ευρώ.


Η ανεξαρτησία της Σκωτίας ίσως θέσει σε κίνδυνο στερλίνα και ευρώ

ΕΚΘΕΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 


Για τους νομισματικούς κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Σκωτία, είτε αυτή επιλέξει να χρησιμοποιήσει τη στερλίνα είτε να ενταχθεί στο ευρώ, αν οι πολίτες της Σκωτίας αποφασίσουν τελικά να χωριστούν από το Ηνωμένο Βασίλειο στο επικείμενο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου προειδοποιεί σε έκθεσή του που δημοσιεύει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας.

Μ. Σάλλας: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει


Ομιλία του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς στη Γ.Σ.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, απευθύνοντας κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση μεσοπρόθεσμα εξέφρασε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ+0,43% Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.


O φόρος στα αγροτεμάχια ανεβάζει το αφορολόγητο στις κατοικίες


Αν ενταχθούν στον ενιαίο φόρο ακινήτων και τα χωράφια όσων είναι κατ΄επάγγελμα αγρότες, το αφορολόγητο όριο για κατοικίες και διαμερίσματα εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τις 100.000 ευρώ


Αγωνία για την τύχη του Μητροπολίτη Χαλεπίου

Τον απήγαγαν αντάρτες – Συνδέεται με το μακελειό στη Βοστόνη η απαγωγή του;

 

- Μαζί με τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου απήχθη και ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ
- Το yalibnan.com μετέδωσε ότι πίσω από την απαγωγή των δυο επισκόπων είναι η «Τσετσενική ομάδα» που συνδέεται με τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης
- Σε ανοιχτή γραμμή με τον Πατριάρχη Αντιόχειας, Ιωάννη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
- Εντολή Ερντογάν στην ΜΙΤ να βοηθήσει στην απελευθέρωση
- Καμία επικοινωνία των απαγωγέων με τους συγγενείς των δυο επισκόπων ακόμα
- Άγνωστο αν δολοφονήθηκε ο οδηγός του Μητροπολίτη