Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Σε τροχιά σύγκλισης

http://www.topontiki.gr/sites/default/files/article/pod_0705_005_cmyk.jpg
Με τη συνδρομή του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - την ύστατη ώρα - η κυβέρνηση κατέβαλλε χτες προσπάθειες, ενόσω εξελισσόταν η κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ, να ανοίξει τη στρόφιγγα της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης, να αποσπάσει δηλαδή μια θετική εξέλιξη αναφορικά με τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου.


Πώς φτάσαμε στην ξαφνική ανατροπή και... στο βάθος συμφωνία με τους πιστωτές

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ Η «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΝΤΡΑΓΚΙ
http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20150507/low/assets_LARGE_t_942_44057894.JPG
Ολική ανατροπή χθες στην πορεία των διαπραγματεύσεων. Ενώ το βράδυ της Τρίτης η εικόνα ήταν δραματική με όλα τα δεδομένα να δείχνουν ρήξη, από χθες το απόγευμα όλα δείχνουν ότι η συμφωνία είναι προ των πυλών. Το κατά πόσο αυτό το κλίμα αισιοδοξίας θα επιβεβαιωθεί, είναι ένα θέμα που η απάντηση δεν θα αργήσει να έρθει. 

Κράτος των Αθηνών και... μια ζωή fast lane

http://www.voria.gr/filestore/modules/news/2/2/221878/pic-0-norm.jpg
Η αποκέντρωση παραμένει αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας του Βορρά και ταυτόχρονα βασική παράμετρος της απαραίτητης μεταρρύθμισης στο οικονομικό μοντέλο της χώρας. Γράφει ο Γιώργος Μητράκης


Το 48ωρο της ανατροπής. Ο πρωθυπουργός σβήνει ''κόκκινες'' γραμμές

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/d17d57460cc4c6cb4abfa6b2985b2674_L.jpg
Έκπληξη και αιφνιδιασμό προκάλεσε η «εντυπωσιακή» αλλαγή κλίματος στις σχέσεις μεταξύ εταίρων και κυβέρνησης, σε σχέση με το σκηνικό ρήξης που είχε καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες.


Νανιόπουλος σε Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας: Κάντε την υπέρβαση και επιστρέψτε τα κλεμμένα κειμήλια στις Μονές!

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/05/Rosen-Plevneliev-Boyko-Borisov.jpg?resize=481%2C350
Επιστολή για την επιστροφή κλεμμένων κειμηλίων από Βουλγαρία, έστειλε ο πρόεδρος της Σερραίων Πολιτείας, ο Σερραίος καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής ,κος Αριστ. Νανιόπουλος προ τριμήνου στον πρόεδρο κο Rosen Plevneliev και στον πρωθυπουργό κο Boyko Borisov της Βουλγαρίας . Στην επιστολή ο καθηγητής αναφέρει: