Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Discovery: Γιατί στον τάφο της Αμφίπολης βρέθηκε πιθανότατα ο Ηφαιστίωνας

Τι αναφέρει το δίκτυο
Στον αδελφικό φίλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου εστιάζει το Discovery Channel μετά την σπουδαία ανακάλυψη του σκελετού στο υπόγειο τμήμα του τύμβου 

Κανονικά η κυκλοφορία στα Τέμπη - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες

Μετά από τρεις ημέρες εργασιών
Αποκολλήθηκαν βράχοι, συντηρήθηκαν οι προστατευτικοί φράχτες και αποκαταστάθηκε το οδόστρωμα

Βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού της Αμφίπολης


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
Τάφος και ο σκελετός του νεκρού που έχει ταφεί στον τύμβο Καστά ήρθαν στο φως από την ανασκαφική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις που γίνονται αυτήν την ώρα από την εκπρόσωπο Τύπου της ανασκαφής Άννα Παναγιωταρέα και την γγ του Υπ.Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στο Μουσείο της Αμφίπολης.

Εντυπωσιάζει με τα ευρήματά του ασύλητος τάφος στη Βεργίνα

Ένας ασύλητος κιβωτιόσχημος τάφος με κτερίσματα, ο οποίος ανήκει σε άνδρα που πέθανε στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φέρεται να εντοπίστηκε στη Βεργίνα.


Προσλήψεις 1232 γυμναστών σε δήμους

Εγκρίθηκε η πρόσληψη 1232 πτυχιούχων φυσικής αγωγής με σκοπό την στελέχωση των ΟΤΑ Α’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους για την περίοδο 2014-15.


Απ.Τζιτζικώστας: «Στην Αμφίπολη θα υπάρξουν σύντομα πολλές ακόμα αποκαλύψεις»!!!

Την σιβυλλική  αυτή δήλωση έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και δημιούργησε αίσθηση, εν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων από το Υπουργείο Πολιτισμού την Τετάρτη(12/11) το μεσημέρι, στην πρώτη τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμφίπολης Σερρών την Τρίτη 11/11.


Ρήμαξαν επτά σπίτια σε ένα μήνα στις Σέρρες, με λεία 18.000ευρώ

Εξιχνιάστηκαν συνολικά επτά διαρρήξεις σε σπίτια, που έγιναν τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2014 στην πόλη των Σερρών, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.



ΑΜΦΙΠΟΛΗ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ;

Στο «κόκκινο» επανέρχεται η αγωνία για την Αμφίπολη και τα ευρήματα στο ταφικό μνημείο, μετά τις πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι εντοπίστηκε σκάλα που οδηγεί σε υπόγειο, γεγονός που ενισχύει τις θεωρίες για ύπαρξη και νέου θαλάμου.

Συναγερμός στην Αυστραλία για την επίσκεψη στελεχών της Χρυσής Αυγής

Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, παρά τις αντιδράσεις, θα επισκεφθούν την Αυστραλία στελέχη του κόμματος.