Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Προβληματίζει το πετρελαϊκό εμπάργκο στο Ιράν Ενδιαφέρον Noble για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας


Το ενδιαφέρον της Noble (η οποία διενεργεί τις έρευνες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) για την αναζήτηση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου σε όλη την ελληνική επικράτεια διαβίβασε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, όπως ο ίδιος δήλωσε.


Πέντε χρόνια σε επιχειρηματία για χρέη 19 εκατ. € στο Δημόσιο


Σε φυλάκιση 5 χρόνων για το ποσό-μαμούθ των 19.333.927 ευρώ, συσσωρευμένων χρεών προς το Δημόσιο, καταδικάστηκε χθες ο επιχειρηματίας και πρώην παράγοντας της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ, Αναστάσιος Κιόλογλου, η έφεσή του ωστόσο έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.
Το ποσό αυτό αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και συσσωρευμένα χρέη και οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 66χρονος επιχειρηματίας ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, γι' αυτό και δικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.


Επιτόκιο 4%-5% για τα νέα ομόλογα


Ο... σκόπελος του επιτοκίου απομένει να διευθετηθεί, προκειμένου να υπάρξει καταρχήν συμφωνία με το IIF (Διεθνής Ενωση Τραπεζών) για το PSI.
Η ελληνική πλευρά επιμένει σε επιτόκιο κοντά στο 4% για τα νέα ομόλογα που θα δοθούν στους ιδιώτες μετά το «κούρεμα» και οι τράπεζες αντιπροτείνουν 5%. Στο οικονομικό επιτελείο πιστεύουν ότι θα υπάρξει λύση εντός της ερχόμενης εβδομάδας.