Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κ. Σημίτης: «Το ελληνικό πρόβλημα αναδεικνύει τις αδυναμίες της Ενωσης» Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σε εκδήλωση του ιδρύματος Χάινριχ Μπελ


Σε δύο άξονες κινήθηκε η ομιλία του κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ιδρύματος Χαινριχ Μπελ, υπο το τίτλο «Ελλάδα quo vadis;». Από τη μια πλευρά υπερασπίστηκε την αξιοπιστία των στοιχείων με τα οποία μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ, καταγγέλοντας το «τέχνασμα» της ΝΔ το 2004, η οποία αντί να εγγράψει τις στρατιωτικές δαπάνες στον χρόνο παράδοσης των υλικών τις ενέγραψε στο χρόνο της παραγγελίας.


PSI: Εως τις 13 Φεβρουαρίου η επίσημη προσφορά στους ιδιώτες

Τη συνέχιση των διαβουλεύσεων ώστε να διαμορφωθεί το ταχύτερο το οριστικό σχήμα του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) αποφάσισε το Eurogroup που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες. Στη φωτογραφία ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος (αριστερά) καθώς συνομιλεί με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.


Τη συνέχιση των διαβουλεύσεων ώστε να διαμορφωθεί το ταχύτερο το οριστικό σχήμα του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) αποφάσισε το Eurogroup που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου οικονομικών, στόχος είναι η πλήρης εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου («κούρεμα» 50%) ενώ με δεδομένο το χρονοδιάγραμμα λήξεων ελληνικών ομολόγων, ειδικότερος στόχος είναι η επίσημη προσφορά για τη διαδικασία ανταλλαγής του ελληνικού χρέους να γίνει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.


Στο εδώλιο Γ.Παπανδρέου & Γ.Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα!





Βαριές ποινικές ευθύνες καταλογίζουν οι εισαγγελείς που ερευνούν το σκάνδαλο της πλαστογράφησης του ελλείμματος της χώρας από τους ελεγκτές της τρόϊκας σε συνεργασία με την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου και κατ'αυτό τον τρόπο ζητούν από την Βουλή των Ελλήνων την ποινική δίωξη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν υπουργού ΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου!

H Ελλάδα έχει το πάνω χέρι


Ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, εκτιμήσεις αναφέρουν πως η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις. Διαβάστε στο News 247 για τον "άσσο" που έχει στα χέρια της η χώρα.